7 juli 2017 In de media

Colkett in voetsporen van Baker

Charlie Colkett zet zijn verkenning van het profvoetbal voort bij Vitesse. De Engelse jeugdinternational bewandelt de bekende weg vanuit Chelsea.
,,Anderen voor mij hebben het hier goed gedaan", zegt hij. ,,Ik hoop in hun voetsporen te treden."

Het eerste contact dateert van enkele weken geleden, tijdens zijn vakantie in Dubai. De woorden van Lewis Baker, voormalig huurling van Vitesse, hebben hem overtuigd voor een avontuur in Nederland te kiezen. ,,De relatie van Chelsea met Vitesse is goed", zegt Colkett. ,,Het vorige seizoen was geweldig van Vitesse. Ik hoop nu een bijdrage te leveren aan nieuw succes. Ik wil hier overtuigen. Het eerste team van Chelsea is natuurlijk het doel, maar daar hoort het huurproces bij."

Colkett (20) werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Bristol Rovers en Swindon Town. Na het fysieke voetbal van League One hoopt hij nu de technische kant van de sport te kunnen verfijnen. ,,Ik moet bij Vitesse snel aansluiten. Ik hoop aantrekkelijk voetbal te laten zien en wil wat doelpunten meepikken. En ik moet mezelf weer verbeteren."

De eredivisie is volledig nieuw voor de Brit. ,,Ik moet deze competitie in alles nog leren kennen", vertelt hij. ,,Dat komt vanzelf. Dat is een kwestie van televisie kijken. Maar ik ben echt heel erg benieuwd naar de Europa League. Het is geweldig leuk dat Vitesse daarin uitkomt. En dat ik dát kan meemaken."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: