27 januari 2011 In de media

Combiregeling snel afschaffen

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk af van de combiregeling in het betaald voetbal, supporters moeten zelf kunnen beslissen op welke manier zij naar uitwedstrijden van hun club reizen.

PVV-Kamerlid De Mos vraagt zich af of de regeling volgend seizoen al in de prullenbak kan. De VVD en het CDA steunen de wens van de partij van Wilders. maar ze willen wel dat de veiligheid gegarandeerd is.

Ook de KNVB neemt dat standpunt in.

Nieuwe wet
„We moeten af van dat veevervoer. Dat mensonterend is", stelt De Mos. Hij gelooft dat de vorig jaar ingevoerde voetbalwet, waarmee relschoppers kunnen worden aangepakt, zich door het afschaffen van de combiregeling ten volle kan bewijzen.

VVD-Kamerlid De Liefde vindt het „altijd een goed idee'' om. zo mogelijk, maatregelen af te schaffen die de vrijheid beperken. ‘Dit is een ergerlijke regeling die aangepakt kan worden als de voetbalwet goede resultaten laat zien", vult CDA'er Bruins Slot aan.

Bij de combiregeling moeten supporters van de bezoekende club verplicht een toegangskaartje inclusief vervoersbewijs aanschaffen. De maatregel is ingevoerd om supportersgeweld terug te dringen. Volgens het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme werd er in het seizoen 2008-2009 In totaal 372 keer gebruik van gemaakt.

Een woordvoerster laat weten dat de KNVB ook toe wil naar ”een situatie waarin dergelijke generieke maatregelen niet meer nodig zijn".

De Telegraaf

Hoofdsponsor: