12 juni 2018 In de media

Concept competitieprogramma’s 2018|2019 vastgesteld

Het Eredivisieseizoen 2018/’19 gaat op vrijdag 10 augustus van start in Zwolle. Tijdens de opening van het seizoen trappen PEC Zwolle en sc Heerenveen om 20.00 uur af in het MAC³PARK Stadion. Vitesse speelt de eerste wedstrijd thuis op zondag 12 augustus om 14.30 uur tegen FC Groningen.
Concept
Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB dinsdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn.

“De invulling van het competitieprogramma is altijd een enorme puzzel”, legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit. “Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden.”

12.15 uur
“Nieuw is dat op verzoek van FOX Sports en de ECV de aanvangstijd van de eerste zondag-wedstrijd is verplaatst van 12.30 uur naar 12.15 uur. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd.”

Bluyssen: “Met de sportieve aspecten hoog in het vaandel en in overleg met clubs, supporters, gemeenten, politie en FOX Sports denken we de puzzel van het seizoen 2018/’19 goed te hebben gelegd en met een zo eerlijk mogelijke competitieprogramma te hebben voldaan aan de wensen van iedereen.”

Bekijk HIER het complete programma.

KNVB / foto’s SV

Hoofdsponsor: