24 december 2021 In de media

Conceptschema voor resterende speelrondes Vitesse in Eredivisie bekend

Voorafgaand aan het seizoen 2021|2022 konden alleen nog de wedstrijden van de eerste 21 speelrondes van de Eredivisie worden ingevuld, maar de KNVB heeft nu ook de resterende wedstrijden ingepland. Met de voorjaarsplanning werd aanvankelijk gewacht, omdat het eerst nog niet duidelijk was welke clubs zouden overwinteren in Europa en het TOTO KNVB Beker-toernooi. Het programma voor speelronde 22 tot en met 34 betreft nog wel een concept.

De duels van Vitesse in de eerstvolgende drie speelrondes (tegen Feyenoord, FC Groningen en FC Twente) zijn onveranderd gebleven. Op de 22ste speelronde kruisen de Arnhemmers op zaterdag 12 februari om 20.00 uur de degens met PSV. Tussen beide ontmoetingen met SK Rapid Wien in de tussenronde van de UEFA Europa Conference League (uit op donderdag 17 februari, thuis op donderdag 24 februari) spelen de Arnhemmers op zondag 20 februari om 16.45 uur tegen FC Utrecht (uit). De februarimaand wordt afgesloten met de Gelderse derby tegen NEC, die op zondag 27 februari om 12.15 uur wordt afgetrapt.

In de laatste tien speelrondes komt Vitesse zeven keer in actie op een zondag. Daarnaast gaat de bal één keer rollen op woensdag, vrijdag en zaterdag. De laatste twee speelrondes van de Eredivisie worden traditiegetrouw op hetzelfde moment afgewerkt: op woensdag 11 mei (om 20.00 uur) en op zondag 15 mei (om 14.30 uur). Vitesse maakt dan haar opwachting tegen respectievelijk Fortuna Sittard (uit) en Ajax (thuis).

Totstandkoming

Naast de sportieve aspecten is bij het opstellen van de competitieprogramma’s rekening gehouden met de wensen en knelpunten van lokale overheden, clubs, supporters en ESPN, die in aanloop naar het huidige seizoen zijn ingediend. Gedurende het proces wordt het programma overlegd met het Supporterscollectief, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

image

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: