6 juli 2012 In de media

Contract voor ‘Vitessenaar’ Elmo Lieftink

Onder toeziend oog van zijn vader en zijn zaakwaarnemer Louis Laros van de VVCS, tekende Elmo Lieftink vrijdagmorgen 6 juli een contract bij Vitesse.
De middenvelder, een tweede jaars A-junior, traint in de voorbereiding met het Beloften elftal van Gerry Hamstra.

“We hebben Elmo al jaren in de opleiding en hij ontwikkelt zich goed. Als speler en als persoon. Dat willen we belonen in een contract,” aldus td Ted van Leeuwen. “We zullen nauwgezet zijn verdere ontwikkeling volgen.”

Elmo Lieftink was eveneens content met zijn contract. "Ik speel al vanaf mijn negende bij Vitesse en het is en blijft een droom om uiteindelijk het eerste elftal te halen. Je kunt mij dus wel een echte Vitessenaar noemen. Ook al ben ik geboren in Deventer en woon ik op dit moment in Duiven."

De 18-jarige Lieftink is een linkermiddenvelder die ook op de nummer 10 positie kan spelen. In Engeland wordt een dergelijk speler een ‘box-to-box player’ genoemd. Zelf zegt hij daarover: "Ik ben meer een afpakker dan een doelpuntenmaker, alhoewel ik in de jeugd toch aardig wat doelpunten heb gemaakt. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen kijk ik er naar uit om deel uit te maken van de beloften. Mijn doel is zoveel mogelijk te spelen. Het eerste? Haha, voorlopig nog een droom, maar dat komt wel steeds dichterbij natuurlijk."

Elmo Lieftink is de vijfde jeugdspeler die deze week een contract tekende. Mo Hamdaoui, Mike Vreekamp, Nando Wormgoor en de van VVV aangetrokken Jeroen Houwer gingen hem voor, terwijl Vitesse nog in gesprek is met Gino Bosz.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: