10 maart 2011 In de media

Craiova meldt: Gaman tekent bij Vitesse

Volgens de Roemeense club Universitatea Craiova zou verdediger Valeria Gaman binnenkort voor Vitesse tekenen.

Valeria Gaman was tijdens de afgelopen transferwindow al in Arnhem en is in die periode zelfs medisch gekeurd in Rijnstate. Er rezen echter problemen met het vrijgeven van de speler door zijn huidige club Craiova. Volgens Gaman was hij transfervrij, omdat zijn club al enige maanden de betalingverplichtingen niet was nagekomen.

De Roemeense club startte echter een bodemprocedure en dat was voor Vitesse reden om de contractonderhandelingen voorlopig af te breken.

Sindsdien heeft Valeria Gaman in Roemenie twee juridische procedures aangespannen om de vrijgave af te dwingen. Dinsdag jongstleden werd dit bekrachtigd. Gaman is door deze uitspraak transfervrij.

Volgens Vitesse is de mededeling nogal voorbarig. De Arnhemse club zegt wel in gesprek te zijn met Gaman over zijn komst naar Vitesse.

Gaman afgelopen januari in Rijnstate, Arnhem


Vitesse: geen idee waar Gaman is

"De situatie rond Gaman is nog niet veranderd". Dat meldt technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse in reactie op de geruchten dat de Roemeense speler binnenkort een contract tekent in Arnhem.

De transfer van Valeria Gaman van Universitatea Craiova naar Vitesse ging deze winter niet door omdat er een geschil was over de transferrechten van de jonge Roemeen.

Gaman spande een procedure aan tegen Craiova. "Dat is een heel steekspel geworden. We wachten af. Ik heb geen idee waar hij is", aldus Van Leeuwen op de vraag of Gaman in Arnhem is.

Supportersvereniging Vitesse / Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: