7 april 2018 In de media

Crisis na nieuwe nederlaag compleet bij Vitesse

De crisis is compleet bij Vitesse. Door de 1-0 nederlaag bij NAC komen de play-offs om Europees voetbal voor de Arnhemse club steeds meer in gevaar. De eredivisionist acteert ver onder de maat en ontbeert alle automatismen. De positie van trainer Henk Fraser staat stevig ter discussie.
Vitesse kan zondag op de ranglijst bijgehaald worden door Heerenveen en ADO Den Haag. De Arnhemse club blijft op doelsaldo dan wel de nummer zeven van de eredivisie en dat is nog altijd een ticket voor de nacompetitie. Maar het verval bij de Gelderse formatie in de laatste weken is alarmerend.

Vitesse ging vorige week roemloos onderuit tegen Roda JC (3-0). Zaterdagavond in Breda toonde de Arnhemse equipe wel energie. Dat leverde in de beginfase ook druk op, maar geen kansen.

Riante kans
NAC nam vervolgens de regie al snel over en kreeg wel mogelijkheden. Thierry Ambrose miste een riante kans na een vrije trap. Raj Vloet mocht doorgaan uit buitenspelpositie, maar stuitte op doelman Jeroen Houwen. Hij claimde tevergeefs een strafschop. En na een half uur schoot Sadiq Umar naast.

Het was een voorbode voor onheil voor Vitesse. NAC was doodgewoon beter. En Umar bleek een plaaggeest voor de Arnhemse defensie. Na 35 minuten draaide de huurling van AS Roma weg bij Guram Kashia. Die trok de Nigeriaanse spits van NAC neer, waarna een vrije trap volgde. Angelino schoot die via de muur binnen: 1-0.

Op de voorsprong van NAC was niets aan te merken.

Na rust richtte Vitesse zich op. Aanvankelijk bleef NAC eenvoudig op de been bij kansen voor Bryan Linssen en Roy Beerens. Een goal van Mounir El Allouchi voor NAC werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Maar nadat Fraser met jeugdinternational Thomas Buitink kwam en een slotoffensief werd ingezet, wankelde NAC enkele keren. Doelman Nigel Bertrams kon een kopbal van Linssen maar net keren. En Buitink raakte even later de paal.

Passie
Fraser bracht na Buitink in de slotfase ook nog Luc Castaignos. In de hoop nog een punt uit Breda mee te slepen, stonden bij Vitesse drie spitsen aan het front. Aan passie was daarbij geen gebrek, maar aan inhoud en kwaliteit wel. De Arnhemse equipe creëerde niets meer en hield achterin open huis.

NAC bleef zo overeind en schreef in de strijd tegen degradatie drie waardevolle punten bij. Bij Vitesse dreef de crisis in alle omvang boven.

NAC-Vitesse 1-0 (1-0)
35. Angelino 1-0
Gele kaarten: Kashia, Linssen (Vitesse)
NAC: Bertrams; Sporkslede, Marí, Mets, Angelino; García, Vloet (46. Fernandes), Verschueren; Ambrose (89. Nijholt), Sadiq (79. Te Vrede), El Allouchi.
Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Serero (82. Castaignos), Mount, Foor; Beerens (69. Buitink), Matavz, Linssen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: