8 april 2018 In de media

Crisisberaad Vitesse over positie Fraser

Vitesse houdt de komende dagen crisisberaad. De vraag voor de leiding van de Arnhemse club luidt dan hoeveel krediet hoofdtrainer Henk Fraser heeft
De coach ligt zwaar onder vuur door de matige prestaties van de eredivisionist.

Bij het beraad van Vitesse zullen naast algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum ook de commissarissen aanzitten. Dat zijn de Russen Yevgeni Merkel en Valeri Oyf en Henk Parren.

,,We gaan de situatie bespreken”, reageert De Wit desgevraagd.

De algemeen directeur gaat niet in op de vraag welke stappen allemaal worden overwogen. Hij geeft geen commentaar op de vraag of de positie van Fraser ter discussie staat. ,,We gaan nu eerst intern beraad voeren.”

Onder vuur
Fraser ligt onder vuur door de recente reeks van Vitesse, met nederlagen bij FC Utrecht (5-1), Roda (3-0) en NAC (1-0). De club heeft voor dit seizoen een ticket voor de play-offs ten doel gesteld. Met de zevende plaats op de ranglijst voldoet Fraser aan die eis. Maar op voetbaltechnisch vlak valt de Arnhemse equipe dit seizoen vaak tegen.

Fraser vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. Hij gaat bij Sparta aan de slag. Dat is de eerstvolgende tegenstander van Vitesse.

KNVB-beker
Fraser heeft Vitesse het grootste succes ooit bezorgd. Onder zijn leiding won de Arnhemse club vorig seizoen de KNVB-beker. Dat was de eerste prijs in de 125-jarige historie van Vitesse. In de competitie eindigde de Gelderse equipe op de vijfde plaats.

Vitesse kwam dit seizoen door het bekersucces uit in de groepsfase van de Europa League. Daarin werd de club laatste in de groep achter Lazio Roma, OGC Nice en Zulte Waregem. In de competitie won Vitesse tot dusver van Ajax (twee keer) en Feyenoord. Daar tegenover stonden ook zure nederlagen, vooral in GelreDome.

Fraser zelf heeft de voorbije weken telkens gezegd te vechten voor het resultaat. Ook zaterdagavond na het verlies bij NAC verklaarde de coach vol strijdlust te zitten. Over zijn toekomst was hij daarbij helder. ,,De leiding bepaalt dat.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: