18 december 2012 In de media

Cupkoorts Heemskerk stijgt snel

De spanning bij voetbalclub ADO’20 uit Heemskerk loopt op. Woensdag spelen de amateurs in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi tegen de profs van Vitesse.
Negentien bussen met supporters rijden aan het einde van de middag naar de Gelredome. Bovendien rijdt een deel van de fans op eigen gelegenheid naar Arnhem. Naar verwachting zal ADO’20 gesteund worden door zo’n vijftienhonderd supporters.

De Heemskerkers zijn aan een superjaar bezig. De club werd in mei kampioen van de hoofdklasse A en promoveerde naar de topklasse. In die topklasse maakte de ploeg van trainer Martin de Groot een sterk debuut. Bij het ingaan van de winterstop heeft ADO’20 al 27 punten gepakt, goed voor de zesde plaats. In het KNVB-bekertoernooi rekende ADO’20 achtereenvolgens met zaterdag topklasser Katwijk en de profs van Almere City FC en FC Eindhoven af.

Video

Vitesse-sjaal 4:3

ADO’20-supporters pakken uit

De Noord-tribune in het Gelredome kleurt woensdag- avond blauw/wit. ADO’20 speelt dan in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi tegen de profs van Vitesse. Reden voor de supporters uit Heemskerk om eens flink uit te pakken.

Ze trokken er een zondag voor uit. Tien vrienden, spelend in het twaalfde van ADO’20, wilden iets extra’s doen, om ‘hun’ Super Ezels aan te moedigen in het Gelredome. "Het doek is zeven bij acht meter groot", glundert Robert Schavemaker.

Martijn van Gelderen, Tom Coller, Martin Josselet en Robert rolden het spandoek maandag voor het eerst uit. "Hij is echt goed gelukt", lacht Martin. "Het kostte behoorlijk wat moeite, maar het resultaat mag er zijn." Niet eerder maakten de jongens zo een groot spandoek. "We hebben nog twee spandoeken met ‘Heemskerk’ en ‘Beware of the Donkey’ gemaakt. Die hangen we woensdag op aan de bording", aldus Robert.

Het enorme doek met de ezel zal bij opkomst van de spelers boven de hoofden van de 1800 supporters hangen.

Video

Rtvnh / Foto Edward Dekker

Hoofdsponsor: