9 januari 2011 In de media

Curovic bovenaan lijstje

De 53-jarige Ton Wemmers is groot Vitessefan en een van de zeven redacteuren van het supportersblad Zwart op Geel. Dé Zondagkrant Arnhem sprak met hem.


Redacteur Zwart op Geel 

Hoe lang ben je al supporter?
Al mijn hele leven! Ik kom uit een echte Arnhemse Vitessefamilie. Mijn opa zat al vanaf 1920 op de tribune. Ik ben van jongs af aan met mijn vader meegegaan. In 1966 zag ik mijn eerste wedstrijd, ik stond pal achter de goal op Monnikenhuize.

Hoe lang schrijf je al voor Zwart op Geel?
Dit is mijn vijfde seizoen. Ik zag destijds een oproep in het blad staan en heb gereageerd. Ik schrijf gemakkelijk, dat merkte ik vroeger op school al.
Ik heb nooit een journalistieke opleiding gevolgd. Maar als je nieuwsgierig bent en interesse in mensen hebt, kom je een heel eind. Bovendien ben ik al wat ouder en weet veel van de geschiedenis van Vitesse. Dat is handig.

Aan welke interview bewaar je de mooiste herinneringen?
Zonder twijfel is dat het interview met Henk Wullems, twee jaar geleden. Hij is van 1977 tot 1982 trainer van Vitesse geweest. Toen ik hem interviewde werkte hij als trainer in Indonesië. Ik ben maanden bezig geweest om een afspraak met hem te maken. Hij had ook een huis in België. Voor dat interview ben ik toen naar onze zuiderburen afgereisd.

Wie zou je nog eens een keer willen interviewen?
Dejan Curovic, een oud-speler uit de jaren 90. Hij is bij veel Vitessesupporters erg geliefd. Tijdens een reünie heeft hij mij zijn telefoonnummer gegeven. Momenteel woont hij weer in Joegoslavië. We hebben afgesproken dat ik hem mag interviewen als hij weer een keer in Nederland is. Binnenkort is er weer een reünie bij Vitesse. Dus wie weet…

Wat verwacht je van Vitesse na de winterstop?
Ik denk dat het kwakkelen blijft. Er zijn een hoop nieuwe spelers bijgekomen. Meestal duurt het wel even voordat een nieuw elftal een beetje gaat draaien. Sommigen beweren dat je een elftal niet bij elkaar kunt kopen. Ik denk echter dat dat wél kan, maar het heeft tijd nodig. Kijk bijvoorbeeld maar naar hoe een club als Chelsea is gegroeid. Maar daar hebben ze wel twaalf jaar over gedaan!

De Zondagkrant

Hoofdsponsor: