17 december 2012 In de media

Cziommer rekent op meer speeltijd bij Vitesse

Simon Cziommer kon zondag met zijn eerste competitietreffer voor Vitesse niet voorkomen dat er punten werden gemorst tegen RKC (2-2). Ondanks dat resultaat is de middenvelder zeer te spreken over de eerste seizoenshelft van de Arnhemmers.

"Dit team heeft in het eerste halfjaar een waanzinnige prestatie geleverd."

"Dat had niemand verwacht, ik ook niet", geeft de routinier aan in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik speel gewoon bij een heel goede ploeg, die terecht meedraait op de plaats waar we nu staan. Dat weet heel Nederland. Het is leuk dat je, als je terugkeert naar het land waar je thuis bent, bij zo’n ploeg mag voetballen. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, die willen we winnen. Het is jammer dat we nu twee wedstrijden minder gepresteerd hebben. Maar zolang de andere ploegen niet van ons weglopen, heb ik er niet zoveel problemen mee."

Tegen RKC leek invaller Cziommer met een mooie kopbal te tekenen voor de winnende treffer, maar in blessuretijd kwam de ploeg van Erwin Koeman langszij. "Een lange bal, die verkeerd valt. Dat is heel erg balen. We mogen niet tevreden zijn met onze prestatie. We hebben veel ruimte weggeven, vooral op het middenveld. Een echt topteam ben je alleen, als je de punten haalt tegen de clubs die wat lager op de ranglijst staan. Punten die je tegen de grote ploegen pakt, zijn extra punten. Maar wedstrijden als deze heb je erbij. We speelden niet compact genoeg, terwijl daarin onze kracht ligt."

Meer speelminuten
De 32-jarige Cziommer, die in de zomer een eenjarig contract tekende bij de Arnhemse club, kwam tot dusver in dertien competitieduels in actie voor Vitesse, maar moet het de afgelopen tijd stellen met een plaats op de bank. "Ik wil meer bijdragen aan het team. Ik verwacht dat ik meer speelminuten maak in de tweede seizoenshelft. Niet omdat ik vind dat het moet, maar omdat ik de prestatie lever en de trainer en het team dan vertrouwen in me hebben. Ik hoop dat het gaat gebeuren. En het gáát ook gebeuren."

De Duitser denkt ook als verdedigende middenvelder van waarde te zijn voor de ploeg van Fred Rutten. "Ik heb in de afgelopen jaren alleen maar als aanvallende middenvelder gespeeld, nu speel ik in een defensieve rol. Als wij compact genoeg staan, is dat ook een heerlijke rol om te vervullen. Mijn zwakte ligt vooral in het met te veel ruimte in mijn rug spelen. Als de linies kort op elkaar staan, gebeurt dat niet. Dan kan ik ook sterk op de man spelen."

 

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: