31 augustus 2022 In de media

Daan Huisman uitgeleend aan VVV-Venlo

Daan Huisman draagt de rest van het seizoen het shirt van VVV-Venlo. De twintigjarige aanvallende middenvelder heeft op de laatste dag van de transferwindow een verhuur aan de Limburgse Keuken Kampioen Divisie-club afgerond.

Huisman is sinds 2013 al verbonden aan Vitesse, waar hij op 19 september 2020 zijn debuut in de Eredivisie maakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Bijna twee jaar later staat de teller van de Huissenaar op bijna zestig officiële optredens voor de Arnhemse hoofdmacht. Hoogtepunten waren zijn belangrijke doelpunten in de UEFA Europa Conference League tegen Stade Rennais FC en NŠ Mura.

Technisch directeur Benjamin Schmedes over de uitleenperiode van Huisman in Venlo: “Daan heeft zijn waarde voor Vitesse al bewezen, maar zit al een tijdje tegen de volgende stap aan. Om die daadwerkelijk te kunnen zetten, is het goed voor hem om meer vlieguren te maken bij VVV-Venlo. Ondanks zijn behoorlijke aantal wedstrijden in ons eerste elftal is Daan nog relatief jong en is hij dus nog volop in ontwikkeling. We gaan zijn prestaties en groei in Venlo nauwlettend volgen”, aldus Schmedes.

Huisman heeft nog een contract tot medio 2023 in Arnhem, maar Vitesse beschikt over een optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen.

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: