22 december 2020 In de media

Daan Huisman verlengt contract bij Vitesse

Daan Huisman heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De verbintenis, die oorspronkelijk loopt tot medio 2022, is met een jaar verlengd. Daardoor staat de talentvolle middenvelder tot medio 2023 onder contract in Arnhem, met een optie voor nog een seizoen.

Huisman tekende afgelopen zomer zijn eerste contract. Sindsdien gaat het in een stijgende lijn met de middenvelder. Na een sterke voorbereiding sloot hij officieel aan bij de A-selectie. Vervolgens maakte hij in de Airborne-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (zaterdag 19 september) zijn officiële debuut in het betaald voetbal. Enkele weken later maakte hij in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn basisdebuut. Inmiddels staat de teller voor Huisman, geboren in Arnhem en opgegroeid in Huissen, al op acht competitieoptredens en een bekerduel.

Met trots vertelt de 18-jarige Huisman over zijn bijzondere seizoen: “2020 is een waanzinnig jaar voor mij! In januari mocht ik mee op het trainingskamp, in de zomer tekende ik mijn eerste contract en sloot ik officieel aan bij de A-selectie. Daarna mijn debuut in het betaald voetbal, de vele speelminuten en nu al een contractverlenging. Ik ben super trots op al deze mijlpalen. Natuurlijk geniet ik er samen met mijn familie van. Maar ik blijf elke dag hard werken, werken, werken. Alleen door alles te geven en mijzelf open te stellen voor feedback, blijf ik volop in ontwikkeling. Dit is hopelijk pas het begin van nog veel meer mooie momenten. Daarnaast ben ik hartstikke blij met het vertrouwen van de staf, mijn medespelers en iedereen binnen de Vitesse Voetbal Academie die mij jarenlang heeft gesteund. Ik ga dit jaar nooit vergeten en kijk vol ambitie uit naar het nieuwe jaar.”

Technisch directeur Johannes Spors is ook verheugd: “Het gaat snel met Daan, maar hij dwingt al deze ontwikkelingen dan ook zelf af. Door hard te werken, te leren van zijn omgeving en te presteren als hij zijn kans grijpt, heeft hij zijn contractverlenging verdiend. We hebben veel vertrouwen in Daan, net zoals in de andere spelers die vanuit de voetbalacademie zijn doorgeschoven naar het eerste elftal. Niet voor niets hebben zij hun debuut gemaakt. De kunst is om hard te blijven werken. Dat neemt niet weg dat Daan ook van het moment mag genieten. Als hij zo door gaat, gaan we nog veel van hem horen.”

Sinds de zomer maken voormalig jeugdspelers Daan Huisman, Enzo Cornelisse en Million Manhoef deel uit van de A-selectie. Alle drie tekenden zij dit seizoen een contract in Arnhem en maakten zij hun debuut in het betaald voetbal. Ook Enrico Hernandez, officieel nog speler van Vitesse O21, tekende vorige week een contract waarop zijn debuut (tijdens het bekerduel tegen Willem II) volgde.

Bron: Vitesse / Foto's: SV - Vitesse

Hoofdsponsor: