9 januari 2018 In de media

Dag 2 : Team ‘grijs’ winnaar en Dabo geluksvogel

De tweede dag van het trainingskamp begon om 11.00 uur met de eerste van twee trainingen. De vonken vlogen er in Spanje weer van af. Thulani Serero, Michael Tornes, Mitchell van Bergen, Thomas Oude Kotte, Guram Kashia en Bryan Linssen sloten de ochtendtraining winnend af.
Onder prima omstandigheden begon de training, net als maandag, met een rondo. Vervolgens werd het tempo en de intensiteit opgevoerd. Na een groot positiespel werd de selectie verdeeld in vier teams, die in kleine partijtjes de strijd met elkaar aangingen.

De selectie trainde, nadat het 's ochtends al een scherpe sessie had afgewerkt, dinsdagmiddag nog een keer. Terwijl de zon langzaam onder ging, stond de selectie weer zo'n anderhalf uur op het veld.

Na enkele rondjes warmlopen werd de groep in twee delen gesplitst. Beide groepen deden, afwisselend op het veld en binnen in het krachthonk, verschillende coördinatie- en kracht-oefeningen. Vervolgens werd op het veld gewerkt aan diverse manieren van opbouwen.

De middagtraining werd afgesloten met een ouderwets potje latje trappen. Zoals het topsporters betaamt, ging het natuurlijk wel ergens om. De elf spelers die als eerste de lat wisten te raken, hoefden 's avonds bij het diner niet als ober op te treden. Fankaty Dabo was de laatste die zich voegde bij de spelers met een 'wildcard', tot grote opwinding bij de rechtsback en zijn maatje Thulani Serero.

Vitesse / Foto’s SV en Vitesse

Hoofdsponsor: