14 juli 2016 In de media

Dag 4 in Slovenië

Op dag vier van het trainingskamp was het noodweer van een dag eerder inmiddels weer overgewaaid. Onder prima omstandigheden stond de donderdagochtend training op het programma. Er werd getraind op veld drie, vanwaar je een prachtig uitzicht had over de stad Maribor.
Het was een training van hard werken en veel zweten maar later ook van lachen, gieren en brullen. De training begon met een klein positiespel en wat coördinatie- en loopoefeningen. Vervolgens stond er, in twee groepen, een positiespel met spelpatronen en kleine maar pittige partijtjes op de rol. Na een hoop scherpe tackles, knappe onderscheppingen, mooie doelpunten en katachtige reddingen verzamelde iedereen zich bij het strafschopgebied.

Een ware competitiestrijd, georganiseerd door Raimond van der Gouw, brak los. Om en om mochten de spelers en keepers bij elkaar proberen te scoren. Werd er over geschoten, dan lag je uit de competitie. Wist je niet te scoren, dan moest je in allerijl naar het doel sprinten om zelf te keepen. Werd er drie keer bij je gescoord, dan was het over voor je. Het resulteerde in opvallende verschijningen.

Zo doken Nathan, Nakamba en Baker, met keepershandschoenen, als volmaakte keepers naar de hoek. Ook Sheran Yeini en Maikel van der Werff lieten zien als stand-in keeper te kunnen fungeren. Na de afvalrace bleek uiteindelijk doelman Jeroen Houwen als winnaar uit de bus te komen.

Na anderhalf uur kwam er een einde aan de ochtendtraining. Al gold dat niet voor iedereen. Terwijl jongelingen Leeroy Schorea, Lassana Faye en Thomas Buitink voor de camera van Vitesse TV stonden, werden de drie doelmannen onderworpen aan extra fysieke oefeningen.

Vanmiddag staat er een tweede training op de planning.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: