5 januari 2012 In de media

Dag 1 Cyprus: Stanley Aborah

Stanley Aborah maakte in de slotseconden de winnende treffer in het bekerduel tegen FC Eindhoven. Het was tevens het laatste doelpunt van de Arnhemmers in het jaar 2011. De middenvelder wil zijn aanvallende drang graag in 2012 voortzetten.

Terwijl de wedstrijdshirts van de lokale voebalclub in het stadionnetje aan de waslijn hangen, loopt Stanley Aborah met minimaal vijftig flesjes water het trainingsveld op. "Het is hier prima uit te houden", zegt hij terwijl de nog volledig gevulde flesjes in de dug-out worden gelegd. De zon schijnt, het gras is groen en de voetbalschoenen mogen eindelijk aan voor de spelers die eerder op de dag al vroeg aan een strandloop werden onderworpen.

De vrij plots aangetrokken Aborah startte ongelukkig met een rode kaart, maar wist de trainer vrij snel te overtuigen van zijn kwaliteiten. "De trainer kent mij nog uit mijn periode bij Ajax en weet wat ik kan. Ik ben een speler die graag de diepte zoekt en het liefst zo snel mogelijk voor de goal komt. Dat heb ik de laatste wedstrijden goed ingevuld en zo wil ik 2012 ook weer starten."

Tijdens de eerste veldtraining op Cyprus blijkt hij weinig van zijn gretigheid te zijn verloren. In het positiespel laat hij zich nadrukkelijk gelden en wil elk duel als winnaar uit de bus komen. Over de locatie is hij meer dan tevreden. "We zijn pas kort weer bij elkaar, maar het voelt prettig. Het is een mooi hotel, alles is prima in orde en we kunnen ons hier goed voorbereiden op de belangrijke tweede helft van de competitie. Vandaag zijn we met eerste training gestart met veelal positiespel. Dat doen we wel vaker, maar ik begreep van de trainer dat hij daar op Cyprus nog meer de nadruk op wil leggen. Dat was vandaag al goed te zien. Ik ben benieuwd wat we vanmiddag gaan doen."

Na anderhalf uur trainen ligt het merendeel van de flesjes water leeg naast of in de dug-out. De hartslagmeters mogen weer af en de spelers verzamelen het materiaal. Vervolgens stapt het gezelschap weer in de bus voor een korte rit van tien minuten richting het hotel. In de namiddag staat op dezelfde locatie de tweede training op het programma.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: