14 juli 2011 In de media

Dag 4 trainingskamp: de ochtendtraining

Donderdagochtend stond er wederom een looptraining op het programma. Rondom de golfcourt en de voetbalvelden liep de selectie de vermoeidheid uit de benen.

Daarna werd er ontbeten en werd iedereen klaargestoomd voor de eerste veldtraining van de dag. Die training begon hilarisch, want twee laatkomers voor de ‘bosloop’ eerder die ochtend werden getrakteerd op een wel heel bijzondere erehaag. Gebukt moesten zij door de erehaag lopen, terwijl de andere spelers het trakteerde op ouderwetse ‘billenkoek’. Deze vorm van straf typeert de sfeer. Van den Brom heeft discipline hoog in het vaandel staan, maar lost foutjes op een luchtige manier op.

Vervolgens was het, zoals gebruikelijk, Albert Capellas die de groep onder handen nam voor een conditie- en coordinatietraining. De ochtendtraining werd afgesloten met een grote groepsrondo, waarbij alle spelers op drie na in de buitencirkel stonden en de ‘lummels’ in het midden. Gelegenheidslummel Marco Kamphuis mocht ook meedoen, maar moest wel in het midden beginnen. De materiaalman van Vitesse werd flink gedold. Fanatiek als hij is, lukte het hem een aantal keer de bal te onderscheppen.

Donderdag staat aan het einde van de middag (17.00 uur) de tweede training op het programma. Meer daarover later op de dag.

Materiaalman Marco Kamphuis 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: