9 januari 2012 In de media

Dag 5 Cyprus: de ochtendtraining

Maandagmorgen stond de bus rond kwart voor tien voor het hotel om de spelers naar het Alpha Sports Center in Larnaca te brengen. Iets na half elf stapte de selectie het gifgroene veld op voor de ochtendtraining.

Na een uitgebreide warming-up en een lange rondovorm -waarbij de hilariteit groot was toen Van der Struijk en Meerits direct al een rondje om het veld moesten lopen omdat de bal 40 keer rond ging zonder een aanraking- was was het tijd voor enkele oefenvormen onder leiding van assistent-trainer Albert Capellas (later deze week nog aan het woord bij VitesseTV). Pilonnen, stokken en hindernissen werden er bij betrokken en een zuivere passing was waar de technische staf nadrukkelijk op hamerde.

Vervolgens werd op eenzelfde wijze op een ander gedeelte van het veld geoefend, maar nu waren de aanvallers continu het eindstation. De vier spitsen van Vitesse, Havenaar, Pedersen, Reis en Lieder, mochten om en om afwerken op voorzetten vanaf de flanken.

Piet Velthuizen liet zich na pakweg vijf minuten horen omdat er naar zijn idee te weinig werd gescoord. Op zijn manier liet hij dat duidelijk merken, maar het zette de aanvallers wel op scherp en was het John van den Brom op zijn beurt om de doelman er op te wijzen dat hij nu wel eens een bal mocht stoppen. Opvallend was het hoge aantal doelpunten dat Tomas Kalas op zijn naam zette. De verdediger genoot er zichtbaar van.

Tot slot van de ochtendtraining werd er een partijspel afgewerkt tussen het oranje en groene team. Oranje kwam op voorsprong via Davy Pröpper, Jonathan Reis zette ‘groen’ op 1-1, maar Marcus Pedersen zorgde voor de winst voor de oranjehemden door Eloy Room te passeren met een mooie lob.

Klik HIER voor de video

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: