10 januari 2012 In de media

Dag 6 Cyprus: Van den Brom geeft spelers even rust

Op de zesde dag van het trainingskamp op Cyprus werd in de ochtend wederom pittig getraind. Bij aankomst ’s middags in het spelershotel maakte John van den Brom bekend dat de avondtraining geschrapt werd uit het dagprogramma. Deels op aangeven van de spelersgroep zelf, zo bleek later

"We zijn nu, na de hervatting in 2012, precies een week in training en hebben hard en goed getraind", aldus Van den Brom. "Ook vanmorgen weer. Rustmomenten zijn er eigenlijk niet geweest. Na afloop gaf de spelersgroep aan dat ze graag een moment rust wilde en ook konden gebruiken. Ik had dit zelf al gemerkt, maar vind het mooi dat de groep zelf dit aangeeft. We merken aan alles dat de groep fit is en graag wil trainen. Kijk naar de training van vanmorgen. Er stonden 25 spelers op het veld en onze medische staf was gewoon aanwezig bij het veld. Niemand hoefde behandeld te worden in het hotel."

Het signaal van de spelersgroep verbaast de hoofdtrainer niet, het moment wel. "Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze eerder nodig hadden. Zoals ik al aangaf trainen de jongens graag. Dat merkte ik eerder al tijdens ons trainingskamp. Nadat we afgelopen zaterdag met de gehele groep uit waren geweest, was het programma voor zondag aangepast ten opzichte van de overige dagen. Onze aanvoerder (Kashia, red.) kwam bij het ontbijt naar me toe en zei dat de spelers graag wilden trainen. Dat zegt veel over de mentaliteit en de instelling van deze groep. Daar kan ik als trainer alleen maar blij mee zijn."

Tot dusver kan de hoofdtrainer terugkijken op een geslaagd trainingskamp. "Ik ben erg te spreken over de inzet tijdens de trainingen en hoe de jongens onderling met elkaar omgaan. Het is een hecht collectief dat -zo noem ik het althans- met een missie bezig is. De omstandigheden zijn prima en we hebben nog niemand ’s ochtend uit bed hoeven trekken (glimlachend, red.). Woensdag spelen we onze enige oefenwedstrijd op Cyprus. Na veel trainingen zijn dat wel de momenten waar iedereen tijdens een trainingskamp naar uit kijkt."

De ochtendtraining bestond zoals altijd uit een uitgebreide warming-up onder leiding van Albert Capellas. Vervolgens werden er diverse aanvalssituaties uitgevoerd, te beginnen met één tegen éen tot aan vier tegen vier. Team groen (zie foto) mocht zich uiteindelijk tot winnaar kronen en ging natuurlijk weer op de foto.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: