30 december 2010 In de media

Dagen Pluim bij rumoerig Vitesse lijken geteld

Het heeft er alle schijn van dat Wiljan Pluim in de winterstop Vitesse zal verlaten. Door de komst van de nieuwe trainer Albert Ferrer lijkt de situatie van de middenvelder annex aanvaller in Arnhem uitzichtloos.

De Arnhemse club opteert voor een verhuur van Pluim in de winterstop, weet Voetbal International. Go Ahead Eagles heeft zich inmiddels officieel gemeld bij Vitesse om de 21-jarige middenvelder annex aanvaller onderdak te bieden, maar dit aanbod heeft Pluim naast zich neergelegd.

Omdat Pluim niet ingaat op de belangstelling van Go Ahead is het waarschijnlijk dat hij wil vertrekken uit Arnhem. Verscheidene Eredivisieclubs volgen de verrichtingen van Pluim nauwlettend.

Pluim beschikt in Arnhem over een contract tot de zomer van 2013. Dit seizoen kwam hij in zestien competitieduels van Vitesse binnen de lijnen, waarin hij drie keer trefzeker was. Onder trainer Theo Bos had Pluim steevast een basisplaats, maar sinds de komst van Ferrer moet hij het voornamelijk doen met invalbeurten.

Ruim vier maanden na de paleisrevolutie door Merab Jordania – de Vitesse-eigenaar stelde Ferrer aan als opvolger van Bos – staat Vitesse nog altijd diep in de gevarenzone en is Pluim niet de enige speler die hinder ondervindt van het wispelturige beleid van de Spaanse coach.

Jordania eist snelle prestaties en heeft al aangekondigd opnieuw versterkingen naar Arnhem halen. Tegelijkertijd wil de Ferrer met een kleinere groep gaan werken. Een uittocht dreigt, waarvan vooral de Nederlandse spelers het slachtoffer lijken te worden. Lasse Nilsson, Jeroen Drost en Civard Sprockel waren in het verleden geregeld basisklant, maar de drie mogen uitzien naar een andere club. Eerder werd er al afscheid genomen van Laryea Kingston en Arsenal-huurling Nacer Barazite.

VI

Hoofdsponsor: