29 november 2012 In de media

Dan Mori wacht geduldig op zijn kans

Dan Mori is dit seizoen één van de nieuwe gezichten in de selectie van hoofdtrainer Fred Rutten. De verdediger uit Israël speelde tot dusver drie competitiewedstrijden. Mori ziet de goede resultaten als de belangrijkste reden dat hij nog niet meer heeft gespeeld.
"Als de resultaten goed zijn, heeft de trainer geen reden om zijn elftal te veranderen. Dat kan een voordeel zijn voor een speler, maar ook een nadeel. Dat laatste geldt in dit geval voor mij", aldus Mori. Ik heb er in die zin ook geen moeite mee, omdat Jan-Arie van der Heijden en Guram Kashia het fantastisch doen. Ik respecteer ze en weet dat zij op dit moment de basisspelers zijn. Maar natuurlijk wil ik als voetballer ook zoveel mogelijk spelen. Als ik mijn kans krijg, moet ik er gewoon staan. Aan de andere kant heb ik mij wel moeten aanpassen aan het voetbal in Nederland. Het is anders voetballen en daar heb ik met de trainer veel over gesproken. Ik werk daar dagelijks hard aan, dankzij de spelers en de trainers."

Ondanks dat Mori veelvuldig de wedstrijden vanaf de bank bekijkt, bevalt het hem prima in Arnhem. "Ik ontwikkel mij als voetballer en daar gaat het ook om. Ook buiten het voetbal heb ik het hier naar mijn zin. De mensen zijn aardig, de stad is leuk, ook al is het een stuk kleiner dan ik gewend ben. Tel Aviv is een hele grote stad, niet te vergelijken. En ja, het weer. Laat ik daar maar niet over beginnen", lacht Mori. "Dat is ook een verschil."

Over de wedstrijd van aanstaande zondag zegt Mori: "Na onze goede prestatie tegen PSV beginnen we tegen Roda JC gewoon weer op nul. Die wedstrijd is geweest en daar moeten we niet langer meer bij stilstaan. Het is de volgende in de reeks en ook deze willen we weer winnend afsluiten. Het gaat goed, maar dat wil niet zeggen dat wij elke ploeg die onder ons staat wel even pakken. Gelukkig heerst dat gevoel bij deze groep niet. Iedereen is gretig, maar op een goede manier. Wij voelen ons niet groter dan dat we zijn. Maar dat we ook zondag weer willen winnen voor onze eigen supporters, dat mag duidelijk zijn. Het zou helemaal mooi zijn als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen."

Vitesse.nl / Poster Vitesse

Hoofdsponsor: