22 maart 2021 In de media

Daniel Ebbert nieuwe Hoofd Scouting Vitesse

Daniel Ebbert is per 1 april de nieuwe Hoofd Scouting van Vitesse. Ebbert komt over van SV Wehen 1926 Wiesbaden, waar hij Hoofd Scouting was en daarnaast ook verantwoordelijk voor alle wedstrijdanalyses. Hij tekent een contract tot medio 2023 in Arnhem.

Ebbert (32) is al ruim tien jaar actief in de voetbalwereld. Hij heeft ervaring opgedaan bij onder meer FC Hansa Rostock, MSV Duisburg, Arminia Bielefeld en 1. FC Koln, de club uit zijn geboortestad. Gedurende de jaren was hij onder meer internationale scout, verantwoordelijk voor wedstrijdanalyses en video- en datascout. Bij FC Hansa Rostock en SV Wehen 1926 Wiesbaden was hij de afgelopen jaren Hoofd Scouting. Ebbert heeft gestudeerd aan de Sport Universiteit in Keulen.

Ebbert kijkt uit naar zijn start in Arnhem: “Ik heb waanzinnig veel zin om onderdeel uit te gaan maken van Vitesse. Ik ben erg onder de indruk geraakt van de voetbalvisie en -filosofie die in korte tijd is uitgewerkt binnen de club. Samen met mijn scoutingsteam wil ik een bijdrage leveren aan de prestaties.”

Technisch directeur Johannes Spors is blij dat de belangrijke positie ingevuld is: “We hebben zorgvuldig verschillende kandidaten doorgenomen en gesproken. Daniel bleek de beste kandidaat en we zijn blij dat hij deze uitdaging met beide handen aangrijpt. Hij is modern en innovatief in zijn werk- en denkwijze. Ook onderschrijft hij onze voetbalfilosofie. Met zijn opgedane aantoonbare ervaring en kwaliteit is Daniel een welkome versterking voor onze scoutingsafdeling.”

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse - SV

Hoofdsponsor: