29 mei 2021 In de media

Danilho Doekhi laat zich niet gek maken

Danilho Doekhi draaide een uitstekend seizoen bij Vitesse. Met nog één contractjaar weet hij zich in de belangstelling van diverse clubs. Voorlopig is zijn doel een goed jeugd EK meemaken (Doekhi is geen basisspeler meer) en ziet daarna wel wat op zijn pad komt. De jonge Vitessenaar is ambitieus, maar heeft het ook naar zijn zin in Arnhem. Ook Vitesse wacht de ontwikkelingen af maar heeft ongetwijfeld een verlenging van zijn contact klaar liggen.

Doekhi is door de regiokrant De Gelderlander uitverkozen tot Speler van het Jaar. “Dit zegt dat ik een goed seizoen heb beleefd”, reageert Doekhi in de krant. Na een stabiel en goed seizoen vindt hij het logisch dat er interesse is. “Ik heb kennis genomen van de buitenlandse belangstelling”, vertelt Doekhi. ,,Maar ik heb me ook afgesloten van al die verhalen. Ik moest me richten op het voetbal. Ik wilde met Vitesse een Europees ticket veiligstellen. Nu is het EK met Jong Oranje. Daar gaat alle aandacht naar uit.”

De afgelopen jaren heeft de Vitessenaar goede progressie gemaakt in zijn ontwikkeling bij de Arnhemse club. Hij beschrijft het zelf als volgt. “Ik ging drie jaar geleden van Jong Ajax naar Vitesse. Het eerste jaar, samen met Jake Clarke-Salter achterin, stelde me al best tevreden. In het tweede seizoen vormde ik met Armando Obispo het centrale duo. Dat was in persoonlijk opzicht al beter. Ik speelde alles. Maar dat was ook het coronajaar. Ervaring, meters maken, zorgt voor ontwikkeling. Het derde seizoen Vitesse is daarvan het resultaat. Ik ben in mijn rol gegroeid. Ik ben beter in de duels, het opbouwen is verbeterd, ik heb meer zelfvertrouwen. Ik ben op fysiek vlak sterker geworden. Alles komt zo samen.”

De Vitesse-verdediger staat met de Jong Oranje-selectie voor de start van het EK. Hij speelde in de kwalificatieperiode regelmatig, maar nadat de afvallers van het ‘grote’ Oranje in beeld kwamen, zit hij op de bank. “Ik zit in de selectie, maar wil ook een basisplaats verwerven”, aldus Doekhi. “Ik ben hier om te spelen, niet om mee te reizen. De concurrentie is dan fors. Teze, Rensch, Botman, Schuurs. Zij spelen bij topclubs. Vitesse is de nummer vier van Nederland. Ik ben ambitieus. Ook in dat opzicht is de zomer belangrijk.”

Danilho Doeki gaat zien wat deze voetbalzomer brengt. Hij staat open voor een transfer als dat een grote verbetering met zich mee brengt, anders staat hij het komend seizoen gewoon bij het inmiddels stabiele en ambitieuze Vitesse in de verdedigingslinie. “Als er een club komt, moet die bij mij passen. Wat is de speelstijl? De voetbalcultuur? De concurrentie? Hoe ziet de trainer mij? Ik kies op voorhand niet specifiek voor Duitsland, Italië of Engeland. Het gaat om het totaalbeeld. Ik sta nog tot de zomer van 2022 onder contract bij Vitesse. Voorlopig voetbal ik in Arnhem.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: