11 juli 2021 In de media

Danilho Doekhi richt zich voor nu op Vitesse

Danilho Doekhi weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De alom geprezen Vitesse-verdediger loopt het komend seizoen uit zijn contract. Zaak om een transfer te maken of zijn contract te verlengen. Doekhi weet dat er in Arnhem een verlenging van zijn contract klaar ligt. De centrumverdediger is zich bewust van  zijn situatie.

‘Ik richt mij op Vitesse’

“Er is de afgelopen maanden door diverse clubs wel interesse getoond, maar niets is tot dusver concreet. Of er hebben zich clubs gemeld, die ik in deze fase van mijn carrière niet als beste vervolgstap zie. Ik sta er heel eenvoudig in. Komt er niets, dan moet ik me richten op Vitesse. Dat doe ik nu dus.”

Doekhi weet dat hij ervaren wordt als een van de sterkmakers van dit Vitesse en er bij trainer Thomas Letsch goed op staat. “Komt er geen droomclub, of transfer, dan kan dat misschien teleurstellend zijn. Maar ik blijf daar niet in hangen. Daar hoeft Vitesse niet voor te vrezen. Op het veld moet ik er staan, ongeacht eventuele transferperikelen. Presteer ik niet, dan heb ik mezelf te pakken. Ik kijk uit naar een nieuw seizoen. Daarin wil ik mijn kwaliteiten tonen.”

 Vage interesse van clubs: ‘Ik kan er niks mee’

Newcastle United, Norwich City, Glasgow Rangers, Atalanta Bergamo en zelfs Feyenoord zou interesse hebben getoond. De Vitessenaar blijft er nuchter onder. “Ik kan er nu niets mee”, zo vertelt hij tegen De Gelderlander. “Al mijn zaken lopen via mijn manager. Mocht iets serieus zijn, dan ga ik er dán serieus over nadenken.”

Doekhi maakte deel uit van de Jong Oranje selectie die een EK afwerkte. Hij stroomde daardoor bijna twee weken later in dan de rest van de Vitesse-selectie. Maar hij maakt een bijzonder fitte indruk. “Ik ben in Dubai de gym ingegaan.”

‘Vitesse moet er staan over drie weken. Dat weet iedereen’

Vitesse moet vaart maken in de voorbereiding, want de kwalificatie voor de Conference League is aanstaande. Op 5 augustus speelt Vitesse de eerste wedstrijd in de derde voorronde. “We zijn er momenteel duidelijk nog niet”, is de nuchtere conclusie van Doekhi na drie verliespartijen in de voorbereiding weliswaar tegen tegenstanders die veel verder waren in hun voorbereiding. “Het is nog vroeg in de zomer. We moeten automatismen kweken. Beter worden. Fitter ook. Vitesse moet er staan voor de Europese wedstrijden. Dat weet iedereen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: