4 juli 2018 In de media

Danilho Doekhi versterkt Vitesse

Danilho Doekhi komt per direct over van Ajax en heeft een vierjarig contract getekend bij Vitesse. Doekhi, een rechtsbenige centrale verdediger, werd afgelopen seizoen met Jong Ajax kampioen in de Jupiler League.
Doekhi (20) is geboren in Rotterdam. Via XerxesDZB kwam Doekhi terecht bij Excelsior. Bij de Kralingers maakte Doekhi zijn debuut in het betaald voetbal. Op 6 maart 2016 kwam hij tien minuten voor tijd in het veld. Die wedstrijd, op bezoek bij AZ, ging met 2-0 verloren. Vanaf seizoen 2016|2017 speelde de lange centrale verdediger bij Ajax. Afgelopen seizoen werd hij met Jong Ajax kampioen in de Jupiler League. Met 33 competitiewedstrijden had Doekhi een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap.

Doekhi: “Met Jong Ajax hebben we een geweldig jaar achter de rug. Na het kampioenschap was voor mij de vraag of ik bij Jong Ajax wilde blijven, of een stap naar de Eredivisie wilde maken. Vitesse speelt verzorgd voetbal en dat ligt mij goed. Ik hoop mij snel aan te passen aan het niveau en ga met veel vertrouwen de concurrentiestrijd aan.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Het past in ons beleid om in eerste instantie naar eigen jeugdspelers te kijken en daarna naar andere interessante spelers in Nederland. Doekhi heeft een goed seizoen achter de rug en wij zien veel potentie in hem. Hij is nog jong, maar maakt een volwassen indruk. Met de komst van Doekhi hebben we de posities centraal achterin meer dan dubbel bezet.”

Doekhi is de zevende nieuwkomer. Al eerder sloten Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter en Matus Bero aan.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: