24 april 2021 In de media

Danilho Doekhi: ’We hebben geen tijd om lang te rouwen’

Voor de tweede week op rij reist Vitesse zondag naar De Kuip voor een heel belangrijke wedstrijd. Waar vorige week in de KNVB-bekerfinale Ajax te sterk was voor de Arnhemmers, daar moet Vitesse ditmaal een aanval van Feyenoord op de vierde plaats zien af te weren. ,,De Kuip wordt bekend terrein voor ons”, vertelt Danilho Doekhi lachend. De roots van de Vitesse-verdediger, een neef van ex-international Winston Bogarde, liggen in Rotterdam, al speelde hij nooit voor Feyenoord en is hij via Excelsior en Ajax in Arnhem terechtgekomen.

Het nieuws van de dag was de transfer van jullie doelman Remko Pasveer naar Ajax. Waren jullie verrast?

,,Als je op de club komt heb je het daar onderling wel even over. We hadden net gelezen dat het Ajax zou worden. Dus daar wordt dan wel wat over gezegd in de kleedkamer. Het is een heel mooie stap voor Remko. Hij heeft een goed seizoen gedraaid.”

Hoe zwaar is het deze week geweest om de teleurstelling van de verloren bekerfinale te verwerken?

,,Het is een heel grote teleurstelling. Je hebt wel even nodig om dat van je af te zetten. Als groep hebben we met elkaar gesproken om het af te sluiten. De maandag was het zwaarst, dinsdag hebben we een vrije dag gehad om de gedachten wat te verzetten en vanaf woensdag zijn we weer gaan toewerken naar de wedstrijd tegen Feyenoord. Uiteindelijk moet de knop toch weer worden omgezet. We hebben geen tijd om lang te rouwen. Het is duidelijk, dat we per se vierde willen worden en daarvoor zullen we in ieder geval niet moeten verliezen van Feyenoord.”

Je bent een Rotterdammer en je familie woont niet ver van De Kuip, maar ook nu mogen ze er weer niet bij zijn. Ben je toch blij dat er weer publiek bij kan zijn?

,,Ik ben in ieder geval blij dat er weer fans bij zijn, ook al zijn het Feyenoord-fans. Het is leuk dat er weer mensen op de tribune zitten. Het zal wel weer even wennen zijn na zoveel maanden zonder publiek. Het communiceren met elkaar wordt ook weer wat moeilijker, al zal dat met 6000 mensen in De Kuip nog wel lukken. Bij een volle Kuip wordt dat pas echt anders.”

Wat voor indruk maakt Feyenoord op je?

,Ze zijn misschien wat wisselvallig geweest dit seizoen, maar ze hebben heel veel kwaliteit in het team. Denk maar aan een speler als Steven Berghuis. In De Kuip is het nooit gemakkelijk.”

Ben je wel eens bang voor het scenario dat FC Utrecht een paar jaar geleden overkwam? Die verloren de bekerfinale, grepen in de competitie nipt naast een rechtstreeks Europees ticket en verloren uiteindelijk ook de play-offs, zodat ze met lege handen achterbleven.

,,Het zou heel erg zonde zijn, als we overal net naast zouden grijpen. Dat moeten wij zien te voorkomen. Het liefste door de play-offs te ontlopen en ons als nummer vier voor Europa te plaatsen. Daarom is dit ook zo’n belangrijke wedstrijd. Als we winnen van Feyenoord, slaan we een gat van vijf punten en dat is veel met nog vier wedstrijden op het programma. Dan zouden we een heel goede stap zetten. Maar ook een gelijkspel zou misschien geen slechte uitslag zijn.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: