25 april 2017 In de media

Danny Makkelie fluit finale KNVB Beker

Danny Makkelie fluit de KNVB Bekerfinale tussen AZ en Vitesse. De 99e editie van de bekerfinale vindt zondag 30 april om 18.00 uur plaats in Stadion Feijenoord in Rotterdam.
Makkelie wordt geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra.Jochem Kamphuis gaat mee als vierde man. Voor Makkelie wordt dit zijn eerste binnenlandse bekerfinale die hij in goede banen mag leiden.

Curriculum vitae

Ik hoop op een mooie, spannende en bovenal sportieve voetbalavond in De Kuip

Dit seizoen trad de 34-jarige scheidsrechter drie keer aan in het bekertoernooi, dit was tijdens de wedstrijden Ajax – Willem II, Sparta Rotterdam – PSV en Vitesse – Feyenoord. Verder telt zijn curriculum vitae 310 wedstrijden in het betaald voetbal, waaronder dertig wedstrijden in de KNVB Beker en één finale om de Johan Cruijff Schaal, dit was in 2014/’15. Daarnaast was Makkelie betrokken bij 88 wedstrijden in Europees verband.

"In 2014 floot ik de bekerfinale van Moldavië. Het ging toen tussen Sheriff Tiraspol en Zimbru Chisinau. Je merkt dan aan alles dat het een topwedstrijd gaat worden", aldus Makkelie. "Dat geldt nu ook voor AZ – Vitesse. In de competitie zijn ze gewaagd aan elkaar, dat maakt het een nog spannendere finale. De spelers, staf en natuurlijk ook voetbalfans kijken erg uit naar de wedstrijd. Mede door de geweldige sfeer die er altijd hangt rond de bekerfinale. Ik hoop op een mooie, spannende en bovenal sportieve voetbalavond in De Kuip."

Videoarbitrage

In de KNVB Bekerfinale wordt ook videoarbitrage toegepast. Danny Makkelie krijgt aanstaande zondag ondersteuning van videoscheids Pol van Boekel. Vanuit het Replay Centre in Hilversum heeft de videoscheidsrechter rechtstreeks toegang tot alle camerabeelden vanuit het stadion en staat in direct in contact met het arbitrale kwartet.

Bij wedstrijdbepalende spelsituaties, zoals penalty’s, rodekaartmomenten en doelpunten na een overtreding of buitenspel, kan de videoscheidsrechter advies geven aan de arbitrage op het veld, onder leiding van Danny Makkelie.
 

KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: