21 april 2021 In de media

Dasa onzeker voor sleutelduel met Feyenoord

De inzet van Eli Dasa voor het cruciale duel om Europees voetbal (plek 4) van Vitesse tegen Feyenoord is onzeker. De Vitesse-verdediger heeft een knieblessure opgelopen tijdens de KNVB-bekerfinale tegen Ajax (2-1).

Uit medisch onderzoek moet deze week blijken of de Israëlische rechtsback de belangrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord gaat halen.

Vitesse staat vierde in de ranglijst, een plek die recht geeft directe plaatsing voor de voorrondes van de Conference League. De Arnhemmers hebben een voorsprong op concurrent Feyenoord van twee punten. Bij winst of gelijkspel blijft Vitesse de Rotterdammers voor in de eredivisiestand en hebben ze de rest van het verloop van de competitie zelf in de hand.

Beide clubs ontmoeten nog koploper Ajax in eigen huis. Vitesse echter op de laatste speeldag waarop voor de Amsterdammers de competitie al gespeeld zal zijn met betrekking tot het kampioenschap.

De blessure van Dasa wordt verder onderzocht en uit herstel moet blijken of de rechtsback de zondagwedstrijd (aanvang 16.45 uur) gaat halen.

Geen Rasmussen

Jacob Rasmussen ontbreekt in elk geval in de topper tegen Feyenoord.

Hij zag in de slotfase van de bekerfinale direct rood na een charge op Ajax speler Antony. De toegekende uitsluiting van drie wedstrijden (één voorwaardelijk) geldt dan tevens per direct voor de competitie. De Deen mist daardoor de uitwedstrijd tegen Feyenoord uit en de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: