27 mei 2012 In de media

Data Europees voetbal Vitesse

Om de groepsfase van de Europa League te bereiken moet Vitesse drie kwalificatierondes deze zomer doorlopen. De data van de drie kwalificatierondes worden hieronder toegelicht.

Op maandag 25 juni vindt de loting plaats voor de eerste en tweede kwalificatieronde van de Europa League. Tijdens deze loting wordt bekend gemaakt welke tegenstander Vitesse treft in de tweede kwalificatieronde, als de Arnhemmers het toernooi instromen.

Vitesse is in de tweede kwalificatieronde een van de geplaatste clubs. Dit houdt in dat Vitesse alleen een ongeplaatste (relatief ‘zwakkere’) club kan loten. De tegenstander van Vitesse zal pas op 12 juli bekend zijn, aangezien deze als winnaar uit het duel om de eerste kwalificatieronde komt. Deze ronde staat op donderdag 5 juli en, een week daarna, donderdag 12 juli op het programma.

De tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League wordt gespeeld op donderdag 19 juli. Op donderdag 26 juli treden beide clubs aan voor de returns. Inzet is plaatsing voor de derde kwalificatieronde.

De loting voor de derde kwalificatieronde vindt plaats op 20 juli, nog voor de winnaars van de tweede ronde bekend zijn. Vitesse, FC Twente en Heerenveen kunnen elkaar, mits zij zich hebben weten te plaatsen, niet loten in deze kwalificatieronde.

De derde kwalificatieronde wordt gespeeld op donderdag 2 augustus. Op 9 augustus worden de returns gespeeld. Vitesse heeft uitsluitend de geplaatste status voor deze derde ronde als twee van de vier clubs met een hogere Europese coëfficiënt (FC Twente, Rosenborg, Lech Poznan en Elfsborg) sneuvelen. De kans is echter zeer gering, omdat deze clubs in eerdere kwalificatieronden de zwakste tegenstanders loten.

Bij winst in de derde ronde is Vitesse nog één speelronde verwijderd van de groepsfase van de UEFA Europa League. De vierde kwalificatieronde wordt gespeeld op donderdag 23 augustus. De return wordt gespeeld op 30 augustus.

Wanneer Vitesse bovenstaande drie kwalificatierondes heeft doorlopen, plaatst de club zich voor de groepsfase in de UEFA Europa League. Het eerste duel in de groepsfase van de Europa League wordt gespeeld op donderdag 20 september.

Voor meer detailinformatie verwijzen wij naar onderstaande tabel. Onze tip: zet de dikgedrukte data in je agenda.

 

Onderdeel Datum
Kwalificatie Europa League nvt
Loting 1ste en 2de voorronde 25 juni 2012
1e voorronde (n.v.t. Vitesse) 5 en 12 juli 2012
2e voorronde 19 en 26 juli 2012
Loting 3de voorronde 20 juli 2012
3e voorronde 2 en 9 augustus 2012
Play-off ronde 23 en 30 augustus 2012
Gekwalificeerde clubs nvt
Eindronde EL (ander artikel) Vanaf 20 september 2012

 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: