5 augustus 2014 In de media

Dauda doet geen voorspelling

Vitesse-aanwinst doet geen voorspelling: “Dat legt me een hoop onnodige druk op en die kan ik niet gebrui­ken bij een nieuwe club. Ik ben niet de man die getallen noemt.”
Bij Vitesse zijn de verwachtingen hooggespannen als het gaat om aanwinst Abiola Dauda (spreek uit Da-oe-da). De Arnhemmers namen de spits over van Rode Ster Belgrado als vervanger van Mike Havenaar. Daarnaast hopen ze dat Dauda in de voetsporen kan treden van voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony.

Zijn eerste indrukken van Neder­land, en van Arnhem in het bij­zonder, zijn goed. „Het lijkt hier in het dagelijks leven veel op de gang van zaken die ik in Zweden gewend was. Ik woon op dit mo­ment nog in een hotel, samen met andere nieuwe jongens als Wallace en Marvelous Nakamba. Dat is heel gezellig. Maar ik hoop snel een eigen huis te vinden, in Arnhem of in Oosterbeek. Dan krijg ik wat meer rust in mijn hoofd.”

De 26-jarige Zweedse Nigeriaan wil zich niet met de naar Swansea City vertrokken topschutter vergelijken. Bovendien wenst Dauda geen voorspelling te doen over het aantal doelpunten dat hij gaat maken in zijn eerste seizoen als Vitesse-speler. "Nee, ik wil niet zeggen hoeveel doelpunten ik komend seizoen ga maken", vertelt de speler in kwestie aan De Gelderlander. "Dat legt me een hoop onnodige druk op en die kan ik niet gebruiken bij een nieuwe club. Ik ben niet de man die getallen noemt."

„Ik kijk ernaar uit in de eredivisie te spelen. Het is een mooie competitie, waarin veel ploegen willen voet­ballen. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor Vitesse. Het is een jong en talent­vol team.”

In de voorbereiding van Vitesse kwam Dauda niet verder dan een kwartiertje speeltijd tegen het Engelse Bolton Wanderers. "Ik kom terug van een blessure aan mijn been en heb een achterstand ten opzichte van de andere jongens. Het is mijn doel om snel weer helemaal fit te zijn en me hier te laten zien. Ik werk er hard voor op de training", aldus Dauda tegenover de krant.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: