15 december 2014 In de media

Dauda: “Ook Bony had tijd nodig om aan te passen”

Abiola Dauda stond zondag niet in de spits bij Vitesse tijdens het uitduel in en tegen Groningen. De aanvaller kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen voor Bertrand Traoré.
De grootste zomeraankoop van Vitesse had de reserverol niet verwacht.

"Nee. Ik vind dat ik naar omstandigheden goed heb gepresteerd en voel het vertrouwen van de trainer", zegt Dauda in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarom was ik teleurgesteld dat ik niet in de basis stond. Ik hoop dat ons drukke programma meespeelt. Deze week spelen we drie duels."

De club uit Arnhem staat momenteel twaalfde, dat komt mede door het feit dat het in sommige wedstrijden moeilijk tot scoren komt. Dauda weet niet hoe dat komt. "Ik heb geen idee. Ons positiespel is verzorgd en we creëren genoeg kansen. Weet je, voetbal is ook geluk. Dat heeft Vitesse dit seizoen bijna nooit gehad."

De spits staat zelf op zes treffers in dit voetbaljaar. "Ik leef voor doelpunten en weet dat ik ze kan maken. Dat heb ik overal gedaan. Maar ik moet de kansen ook krijgen, hè. De middenvelders en vleugelspelers krijgen bij ons de meeste mogelijkheden, maar schieten zelf ook graag. Dat is voor mij weleens frustrerend, ja. Ik word namelijk beoordeeld op mijn doelpunten, niet op het aantal schoten van ons team."

In Arnhem waren ze qua doelpunten van de spits in het team sowieso verwend door Wilfried Bony. De vergelijking met Bony wordt gemaakt sinds Dauda bij Vitesse tekende. "Ook Bony had tijd nodig om zich aan te passen. Ik richt me nu op de laatste twee wedstrijden voor de kerst. Daarna maken we een nieuwe, frisse start."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: