6 april 2016 In de media

Davy Pröpper blikt terug op zware periode

Davy Pröpper maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar PSV en is vrijwel het hele seizoen onbetwiste basisspeler in Eindhoven.
In gesprek met Voetbal International laat de middenvelder weten de laatste jaren niet alleen als voetballer, maar vooral als mens te zijn gegroeid.

Bij Vitesse heeft een hoge mate aan onzekerheid Pröpper bijna parten gespeeld. Gesprekken met een psycholoog moesten er aan te pas komen om Pröpper weer over het dode punt heen te helpen in zijn carrière. "Met haar heb ik een serie gesprekken gehad die me veel heeft opgeleverd. Het was in een periode waarin het voetballend dramatisch ging. Fred Rutten (toenmalig trainer bij Vitesse, red.) zag het niet in me zitten, ik mocht alleen als invaller soms meedoen, en daardoor kwam ik mezelf tegen."

"Ik wilde er vaak genoeg iets van zeggen, maar deed het niet. Ik kropte alles op, net zolang totdat ik weinig geloof meer had in een goede toekomst. Dankzij de gesprekken met de psycholoog kon ik mijn gevoelens meer een plek geven, delen met de dierbare mensen om me heen, en zodoende uit het dal klimmen. Door die moeizame periode ben ik sterker geworden als persoon en uiteindelijk werkt dat ook door op je als voetballer."

Tegenwoordig gaat het Pröpper voor de wind en gaan er zelfs al geruchten dat clubs komende zomer een poging zullen doen de PSV'er te willen overnemen. Naar eigen zeggen wil Pröpper zich echter nog blijven ontwikkelen in Eindhoven. "Bij Vitesse gold ik jarenlang als een groot talent, waardoor er vaak wel interesse was. Ajax deed nog twee keer een bod, maar Vitesse wilde me niet laten gaan. Ik respecteerde het, ook omdat ik voelde dat ik eerst nog bij Vitesse wilde groeien. Dat gevoel heb ik nu bij PSV. Laat mij hier maar lekker de komende jaren spelen en beter worden."
 

PSVPrimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: