4 december 2015 In de media

Davy Pröpper voor het eerst tegen oude club Vitesse

Davy Propper keert zaterdagavond terug in het stadion, waar hij zijn transfer naar PSV verdiende.
De middenvelder speelde maar liefst 12 jaar bij Vitesse en maakt nu schijnbaar moeiteloos de overstap naar PSV.

Het huidige PSV heeft veel connecties met aankomende tegenstander Vitesse. Stijn Schaars speelde daar al en ook Phillip Cocu en Chris van der Weerden hebben een verleden in Arnhem. Het meest recente voorbeeld is natuurlijk Davy Pröpper die voor het eerst tegen zijn oude club speelt.

"Dat is bijzonder, want ik ken nog veel jongens daar", zegt de middenvelder tegenover PSV TV. "Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk zo ver. Tijdens de wedstrijd ben je er niet zo mee bezig, maar in de aanloop wel. Dan denk je wel aan het feit dat je daar twaalf jaar hebt gespeeld. Dat was een lange en ook mooie tijd."

Pröpper lijkt moeiteloos de stap van subtopper Vitesse naar topclub PSV gemaakt te hebben, iets wat niet als een complete verrassing komt voor de Arnhemmer. "Vooraf hoop je dat het zo goed gaat en je goede wedstrijden speelt. Ik heb veel in actie mogen komen. Voor iedereen is zo'n stap anders, maar ik heb twee goede jaren gehad bij Vitesse en groeide veel. Ik mag op dit moment wel blij zijn hoe het gaat."

De 24-jarige speler verwacht geen schaakduel op zaterdagavond. "Zij zullen hoog druk zetten met veel energie. Daar liggen onze mogelijkheden. Het kan een open wedstrijd worden. Wij hopen op een open wedstrijd, van hun kant dan." Met de cruciale Champions League-kraker van dinsdag tegen CSKA Moskou is hij nog niet bezig: "Nee, eerst Vitesse en dan meteen denken aan CSKA."
 

PSV TV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: