13 september 2010 In de media

Davy Pröpper glijdt van voetstuk

Een uitglijder van Davy Pröpper leidde zaterdag bij SC Heerenveen de 2-1 neder­laag in. Tot de 86ste minuut was hij de held bij Vitesse.

Een kwartier tijd leek de grote ommekeer bij Vites­se te zijn ingezet met dank aan het Arnhemse talent Davy Pröpper. De 18-jarige mid­denvelder draaide in het competi­tieduel bij SC Heerenveen in één vloeiende beweging weg van Ous­sama Assaidi en schoot de bal met een lastig stuitje voorbij Heeren­veen- doelman Kenny Steppe: 0-1.

Tot vijf minuten voor tijd hield de voorsprong van het nieuwe en flink versterkte Vitesse stand, toen liet de handige Djuricic zich over het been van Jeroen Drost vallen: strafschop en 1- 1 door Roy Bee­rens. „ Dan is er nog niks aan de hand en moet je een puntje pak­ken”, wist Pröpper, maar in de 93ste minuut ging het weer mis: 2- 1 door Oussama Assaidi na een Fries alles- of- niets- offensief.

Een enorme dreun voor Vitesse en in het bijzonder Davy Pröpper na zijn tweede treffer van het sei­zoen. De nog wat te bleue en soms te slordige middenvelder weet zich door de nieuwkomers Nemanja Matic en Ismaïl Aissati plots omringd door twee steunpila­ren op het middenveld. „Ik baal na­tuurlijk ontzettend dat we die voorsprong nog weggeven. Als het vijf minuten voor tijd 1- 0 staat, moet je dat uitspelen, daar moeten we gewoon volwassener in zijn. De bal in de ploeg houden”, sprak Pröpper, die zichzelf bepaald niet vrijpleitte in de discussie over de verspeelde driepunter.

Een uitglijder van de Arnhemmer leidde de beslissende tegenaanval in. „In plaats van de bal makkelijk mee geven aan Lasse, wilde ik wat anders doen en toen gleed ik uit. Uit de tegenaanval valt die goal. Dan is het leuk dat je scoort en dat geeft best een goed gevoel, maar als je verliest, stap ik niet meer blij de bus in.”

Wel met de overtuiging dat hij in een vernieuwd en veel beter Vites­se speelt dan voor het ‘ Zjorda­nia- tijdperk’. „We hebben veel meer rust in de ploeg, die momen­ten hadden we in het begin niet.

Dat is wel een groot verschil. Die nieuwe jongens willen allemaal de bal hebben en voetballen. En als wij de bal hebben, is-ie ook van ons”, merkte Pröpper, een speler met een uitstekende pass en groot combinatievermogen.

Door de komst van sterkmakers als Rajkovic, Matic en Aissati lijkt het talent van Pröpper zich nog sneller te ontplooien. Anders dan zijn ploeggenoten Alexander Büttner, Genaro Snijders en de nog jongere Marco van Ginkel, raakte hij zijn basisplaats niet kwijt na de komst van acht nieu­we spelers. „ Als er zo veel goeie spelers komen, is het risico dat je je plaats kwijtraakt natuurlijk gro­ter. Maar ik denk daar niet zo over na, het is ook veel makkelijk voet­ballen. Ik denk dat de kwaliteiten van de jonge spelers alleen maar sneller omhoog gaan door die nieuwe jongens.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: