21 november 2010 In de media

Davy Pröpper Man of the Match

Laryea ‘Larry’ Kingston bezocht, samen met de Vitesse Man of the Match Davy Pröpper, na afloop van Vitesse – Heracles Almelo het supportershome.

Laryea Kingston arriveerde met zijn hele familie bij Supportershome Monnikenhuize. Nadat hij uit de auto was gestapt begon hij iedereen een hand te geven. Na een paar tellen werd hem duidelijk dat dit onbegonnen werk was in een druk bezocht supportershome. Voor hij op het podium ging zitten om vragen te beantwoorden werd metgezel Davy Pröpper innig geknuffeld, 'Great goal man, very well played', sprak hij, met haast Jamaicaanse tongval.

Laryea Kingston vertelde licht geblesseerd te zijn, maar was duidelijk tevreden. 'Ik speelde goed, maar ben er uit voorzorg uitgegaan (54ste minuut; red). Ik kwam verkeerd neer na een luchtduel en blesseerde mijn knie. Men wilde geen risico lopen, vandaar dat ik ben gewisseld.' De relaxte Ghanees keek terug op een sterke eerste helft. 'Ik kreeg naar aanleiding van de trainingen en indelingen op maandag al door dat ik wel eens zou kunnen spelen. De dagen daarna werd dat gevoel alleen maar sterker en dat gaf veel zelfvertrouwen. Het werd op de laatste wedstrijdbespreking bevestigd.'

Op de vraag wat hij van Vitesse wist voordat hij naar Arnhem kwam gaf Kingston vlot antwoord. 'Ik speel interlandvoetbal voor mijn land Ghana en heb gesproken met Matthew Amoah en Abubakari Yakubu. Zij kennen Vitesse goed en wisten mij veel positieve dingen over de club te vertellen. Hier in Arnhem heb ik dat zelf ondervonden. De ontvangst was goed en ik ben blij hier te zijn. Ik heb een contact voor een half jaar met een eenzijdige clausule voor de club voor nog een half jaar. Ik hoop mij nu te kunnen bewijzen en hier te blijven.' Eerder speelde de 30 jarige Ghanese middenvelder in Ghana, Israël, Rusland, Libië en Schotland.

'Ik hoop nu veel aan spelen toe te komen en belangrijk te zijn voor dit Vitesse. Dan komt het contract vanzelf. Ik voel mij goed en heb vertrouwen'

Vitesse Man of the Match Davy Pröpper weet de lichte terugval van Vitesse in de tweede helft zelfs aan zijn partner. 'Dat zou wel eens aan het uitvallen van Laryea kunnen liggen. Hij was in de eerste helft erg belangrijk en ving veel ballen af. Wij zijn deze week gestart met een heel nieuwe spelstijl 4-3-3. Wij speelden met maar een verdedigende middenvelder en gaven veel druk naar voren. Heracles kwam er niet aan te pas en dat was een verdienste van ons positiespel. Ik heb niet de hele week meegemaakt. Omdat ik een interland heb gespeeld met Jong Oranje, sloot ik pas op donderdag bij de groep aan.'

Davy Pröpper brak de wedstrijd al in de vijfde minuut open met de 1-0. 'Ik draaide weg van mijn tegenstander en schoot hem diagonaal in. Het was een goede goal en het was prettig om al zo snel in de wedstrijd te scoren.'

'Davy Pröpper was niet verbaasd dat hij zich als Vitesse-talent vanaf meet af aan staande houdt in een voortdurend veranderend Vitesse. 'Ik blijf mijzelf, werk hard en doe mijn ding, meer kan ik niet doen. Ik kan goed mee en hoop deze lijn voort te zetten. Als team komen wij steeds beter in het spel en geven maar weinig weg. Ik verwacht dat wij het elk team lastig kunnen maken en stap voor stap gaan stijgen. Er komt nu, met drie uitwedstrijden en de thuiswedstrijd tegen Ajax, een lastige serie aan, maar niets is onmogelijk. Jammer van de blessure van Frank van der Struijk. Dat ziet en niet goed uit en ik vrees dat wij hem een paar weken kwijt zijn.'

Winnaar van het Vitesse-thuisshirt werd Martin Koenen. Hij ging met Davy Pröpper en Laryea Kingston op de foto.

Ook een gratis Vitesse-shirt winnen? Kom na afloop van een wedstrijd in GelreDome naar het gezellige Supportershome Monnikenhuize. De sfeer is goed, jong en oud zijn er te vinden en de consumpties zijn er aanzienlijk goedkoper dan in GelreDome. Bovendien kun je een handtekening vragen of op de foto met de Vitesse-Man of the Match en een tweede Vitesse-speler.

Supportersvereniging Vitesse
28 oktober 2010 In de media

Davy Pröpper Man of the Match

Vitesse-talent Davy Pröpper werd na het duel Vitesse tegen PSV uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij werd door de Vitesse-supporters voor zijn goede spel beloond met de meeste SMS-stemmen in GelreDome.

"Het was na de nederlaag tegen Utrecht even schakelen," vertelde Davy Pröpper in Supportershome Monnikenhuize.

"Na de kansenregen in de eerste helft tegen FC Utrecht en het uiteindelijke verlies met 1-4 moet je snel omschakelen. PSV rolde Feyenoord op met 10-0 en dan weet je dat zij met erg veel zelfvertrouwen naar Arnhem komen."

"Wij konden de eerste dertig minuten makkelijk meekomen met PSV. Zelfs na de ongelukkige 0-1 door Reis, bleven wij goed overeind. Breekpunt was de onnodige overtreding van Alexander Büttner in de zestien. Dat was jammer, want daarmee gaven wij de wedstrijd weg. Wij hebben niet veel kansen gecreëerd, maar toch had er meer ingezeten. Matic had nog een geweldige knal op de lat."

Het nieuws rondom de nieuwe trainers vlak voor de wedstrijd had niet veel invloed. "Wij hebben het er met elkaar even over gehad, maar alles is snel op de wedstrijd gericht. Ik ken Albert Ferrer niet goed. Uiteraard als speler van Barcelona en TV, maar dat is het dan ook wel. Menzo als assitent was ook verrassend. Wij gaan het zien. Toch ook jammer dat Theo Bos weg is. Hij is toch de trainer die mij gehaald en vertrouwen gegeven heeft en dat blijft je speciaal bij."

Over zijn eigen positie was Davy Pröpper heel stellig. "Ik heb alle ontwikkelingen rondom de selectie doorstaan en kan goed mee. Ook toen ik twee wedstrijden in de spits speelde is gelijk gezegd dat de positie niet van invloed is. Ik leer veel van de ervaren spelers om mij heen en heb er vertrouwen in."

Over de vraag hoe je voormalig Chelsea spelers mee krijgt in het derby gevoel voor zondag tegen NEC, moest Davy even nadenken. "Dat gaat ons lukken. Wij weten dat écht wel uit te leggen en het zijn echte profs." De voorspelling voor de Gelderse derby kwam er beslister uit: "0-2!. Wij moeten gaan winnen en daar is zondag aanstaande de beste gelegenheid voor." Davy Pröpper beloofde na AZ het supportershome te bezoeken als zijn voorspelling uit zou komen.

Civard Sprockel werd in de rust van Vitesse - PSV gewisseld. "Ik heb al weken last van mijn knie en speel met een injectie." Hij baalde van de uitslag. "Twee goals die wij veel te makkelijk weg gaven. Bij de eerste werd de bal na een aanval weggewerkt. Helaas was er even desorganisatie waardoor Reis uit mijn rug weg kon lopen en de 0-1 inkopte." De tweede was een ongelukkige sliding in het strafschopgebied en dan geef je de 0-2 cadeau. PSV kon het daarna eenvoudig uitspelen en wij er te weinig tegenover zetten."

Ook Civard Sprockel was verrast door het trainersnieuws. " Ferrer was een uitstekende verdediger en gebrek aan ervaring zegt niet zoveel, als je naar Guardiola kijkt. Menzo is een rustige, ervaren man die de Nederlandse competitie goed kent.

Winnaar van het Vitesse-shirt was Manolito.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: