17 november 2010 In de media

Davy Pröpper wint met Jong Oranje

Jong Oranje heeft woensdagavond met 1-3 van Jong Denemarken gewonnen. De ploeg van bondscoach Cor Pot was de gehele wedstrijd de betere en scoorde in tien minuten tijd alle drie de doelpunten. Davy Pröpper speelde de eerste helft.

De Nederlanders begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de hele eerste helft het overwicht, maar beide landen kwamen niet tot grote mogelijkheden. Pot startte onder andere met Luciano Narsingh en Davy Pröpper in de basis. Na het rust was het al snel raak. Kelvin Leerkam kopte een voorzet van Jerson Cabral goed binnen en zo kwam Jong Oranje dus verdiend op voorsprong. Cabral werd niet veel later omver geduwd in het zestienmetergebied en de scheidsrechter besloot een strafschop te geven. Bas Dost ging achter de bal staan en de aanvaller van sc Heerenveen schoot de bal goed binnen.

De spits was drie minuten later wederom trefzeker. Dost kreeg de bal aangespeeld en met de buitenkant van zijn rechterhoek haalde hij hard uit. De doelman van de thuisploeg was kansloos en zo stonden de bezoekers in een kort tijdbestek op een riante voorsprong. Pot gaf in de tweede helft onder andere Leonard Nienhuis, Florian Josefzoon, Rick ten Voorde, Kaj Ramsteijn, Ricky van Haaren en Jordy Claise speelminuten. De leeftijdsgenoten uit Denemarken deden een kwartier voor het einde nog wel wat terug. Nienhuis schatte een bal verkeerd in en daardoor kon Erik Sviatchenko de 1-3 op het scorebord zetten.