23 oktober 2015 In de media

De Boer onder de indruk: ‘Vitesse heeft meer kwaliteit dan vorig seizoen’

De spelers van Ajax hebben nauwelijks 72 uur om bij te komen van de uitwedstrijd in Turkije, donderdagavond.
Na de 1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe staat Frank de Boer voor de taak om zijn elftal klaar te stomen voor de lastige uitwedstrijd bij Vitesse, zondag om 14.30 uur. “Als je mentaal niet bent voorbereid, krijg je het heel lastig”, zei hij vrijdagmiddag.

Het elftal van Peter Bosz is na een weifelende competitiestart bezig aan een uitstekende reeks en scoorde tien keer in de laatste twee duels. Het zegt iets over de kracht van de Arnhemmers, vindt De Boer.

“Vitesse heeft meer kwaliteit dan vorig seizoen. Er zitten een paar hele leuke spelers bij. Je moet Vitesse geen tijd en ruimte geven”, waarschuwde hij.

Angst hebben de Amsterdammers niet. Volgens de Ajax-coach is ook zijn eigen elftal verder dan een jaar geleden. “Wij hebben een dag om aan Vitesse te denken. Dat is een groot verschil met hun voorbereiding. Snel schakelen hoort bij topvoetbal”, vervolgde hij, om vervolgens het blessurenieuws door te nemen.

Duidelijk is dat Arek Milik opnieuw niet zal spelen. De Pool heeft nog altijd last van een blessure. “Het gevoel is dat we nog niet echt op Arek kunnen rekenen. Een wonderbaarlijke genezing natuurlijk daargelaten”, aldus De Boer, die ook Yaya Sanogo nog steeds moet missen. “Sanogo zal deze week volop meetrainen. Maar hij is nog niet beschikbaar.”
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: