8 augustus 2014 In de media

De Boer: “Alert zijn om geen deukje op te lopen”

Ajax opent het seizoen dit weekend met een wedstrijd tegen Vitesse en na de blamage tegen PEC Zwolle in de strijd om de Johan Cruijff Schaal ligt er nu al druk op de Amsterdammers.
Frank de Boer verwacht dat zijn spelers daar op de juiste manier mee om zullen gaan.

"Als je wil domineren moet je niet telkens slordig balverlies lijden. Laat het een les geweest zijn", blikt de trainer op de clubsite nog even terug op de 1-0 nederlaag tegen PEC. "Vitesse is geen gemakkelijke tegenstander. We moeten heel alert zijn om geen deukje op te lopen. De spelers moeten er zondag bij de start van de Eredivisie direct moeten staan."

Ajax heeft het traditioneel vaak lastig met Vitesse. De Boer: "We hebben het vaak lastig met ploegen die zich helemaal ingraven. Bij Vitesse is dat geenszins het geval, maar toch hebben we de afgelopen seizoenen geregeld moeite met ze gehad. Ze hebben stappen vooruit gezet de afgelopen jaren. Ook dit seizoen heeft Vitesse veel kwaliteit en snelheid in de ploeg. Bij balverlies kunnen ze gevaarlijk toeslaan. Doordat Ajax en Vitesse allebei graag druk zetten op de helft van de tegenstander leverde het de laatste jaren vaak open wedstrijden op. Dat zal zondag waarschijnlijk weer zo zijn."
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: