6 april 2014 In de media

De Boer: “Gingen gelukkig ‘maar’ met 1-0 de rust in”

Frank de Boer, trainer van Ajax, kan wel leven met het gelijkspel van zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De kraker in de Gelredome eindigde zondag in 1-1.
Vitesse kwam voor rust op voorsprong via Traoré, vlak na de doelwissel herstelde Sigthórsson het evenwicht.

"Vitesse won honderd procent de eerste helft, wij de tweede. Wat dat betreft is dit gelijkspel terecht", aldus De Boer op de officiële website van Ajax. "We gingen gelukkig 'maar' met 1-0 de rust in. Gelukkig hadden we een goede keeper. Vitesse heeft spelers met veel individuele klasse. We speelden zelf niet compact genoeg, lieten Vitesse voetballen en maakten het daarmee onszelf moeilijk. Dat heb ik de spelers in de rust ook duidelijk gemaakt. Of het te maken had met kampioensdruk? Nee. Drie punten halen bij Vitesse is al moeilijk zat."

Ajax kon in Arnhem de vierde landstitel op rij in de wacht slepen, al was daarbij – naast een Amsterdamse driepunter – ook puntenverlies van Feyenoord voor nodig. De Rotterdammers wonnen thuis echter met 2-0 van RKC Waalwijk. Ajax moet in elk geval nog een week geduld hebben. De koploper krijgt dan visite van ADO Den Haag.

De Boer toonde zich tot slot content met het spel van Ajax na de pauze. "We hebben het de tweede helft goed gedaan. Uiteindelijk kan ik vrede hebben met deze 1-1."
 

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: