30 maart 2017 In de media

De derby wordt op het veld gespeeld

Zondag wordt de Gelderse derby weer gespeeld. Beide clubs onderstrepen dat ‘de derby op het veld wordt gespeeld’ en rekenen op sportieve rivaliteit die alleen óp het veld tot uiting komt.
Beide clubs hebben de afgelopen periode veelvuldig met elkaar en de veiligheidspartners om tafel gezeten om de organisatie rondom de derby te bespreken en bepaalde maatregelen opnieuw vast te stellen. De derby's tussen Vitesse en NEC horen bij de mooiste wedstrijden van het seizoen.

Daarin maken de supporters het verschil met aanmoedigingen en ludieke spandoeken die de spelers een extra zetje kunnen geven. Vanzelfsprekend horen kwetsende scheldkoren en vuurwerk niet thuis in een stadion. Kortom, de derby van aanstaande zondag wordt op het veld gespeeld!

Ludiek
Ludieke spreekkoren ja, humor oké, maar kwetsen nee! Vitesse doet een dringend beroep aan alle supporters om de club op een positieve wijze te steunen en zich te onthouden en afstand te nemen van kwetsende en/of discriminerende scheldkoren. Bij kwetsende en/of discriminerende scheldkoren is Vitesse genoodzaakt maatregelen te nemen en het spel te laten stilleggen. Ook wijst Vitesse alle supporters erop dat vuurwerk absoluut verboden is. Hiermee wordt Vitesse ernstige schade toegebracht.

Vitesse rekent er echter op dat het zover niet hoeft te komen en wenst iedereen een spannende, sfeervolle en succesvolle wedstrijd toe! 

Wedstrijddag: extra informatie
Vanwege de verwachte drukte en extra servicemaatregelen worden bezoekers verzocht ruim voor aanvang van de wedstrijd naar het stadion te komen.

Voor seizoenkaarthouders aan de Oostzijde is er een aparte ingang waar jij op vertoon van jouw seizoenkaart gemakkelijk naar binnen kunt. Bezoekers rond het gehele stadion moeten desgevraagd een identiteitskaart kunnen tonen.

Na afloop van de wedstrijd Vitesse vs NEC is de Batavierenweg afgesloten, waardoor verkeer vanaf het GelreDome-terrein alleen linksaf kan slaan. Daarnaast is het na afloop niet mogelijk via de Noordzijde van GelreDome het terrein te verlaten. Advies is om na afloop wat langer in het stadion of Supportershome te blijven totdat de drukte wat minder is.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: