5 oktober 2023 In de media

De enige lachende Nijmegenaar speelt bij Vitesse

Er stond maar één Nijmegenaar op het veld tijdens de Gelderse derby. Maar die won wel, met Vitesse.

Doelman Eloy Room was bovendien één van de uitblinkers in de burenruzie. En dus was hij de enige lachende Nijmegenaar. “Ik denk vandaag wel ja. Het was terecht. We straalden vanaf minuut één uit dat we wilden winnen. Het plan dat we hadden gemaakt, viel goed uit. We lieten hen aan de bal. We wilden goed staan, zodat er niet door het midden werd gespeeld. Zo hebben we het ook beslist.”

“Ik denk dat wij winnen op passie en strijd. We vochten met z’n allen en dat heeft de doorslag ook gegeven. Dit is dubbel zo lekker, want er stond veel druk op. We hadden tegen elkaar gezegd dat dit de ommekeer moest worden. Ik ben blij dat ik het team vandaag zo kon helpen.”

Trainer Phillip Cocu was trots op zijn ploeg, waar zeven spelers ontbraken door blessures. “Heerlijk en heel belangrijk dat we deze wedstrijd zo hebben kunnen winnen. De ontlading in de kleedkamer was groot en het was verdiend.Uiteindelijk dwing je het als ploeg ook af als je zo blijft spelen.”

“Vanaf Sparta zijn we een andere richting ingegaan. Dat hebben we tegen Twente een gevolg gegeven en vandaag hebben we er nog een schepje bovenop gedaan. Na de 1-0 van ons werd NEC vier, vijf keer gevaarlijk. De tweede helft zaten we er heel strak in met z’n allen. En je voelde dat zij de oplossing niet meer hadden. Dat gaf ons weer kracht. De organisatie bij NEC viel een beetje weg en daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: