18 maart 2021 In de media

‘De hele stad geel-zwart’, tienduizend posters als steun voor Vitesse

Over exact een maand speelt Vitesse de finale van de KNVB-Beker tegen Ajax. In aanloop naar de finale krijgt de Arnhemse club steun in de rug van de supporters. De komende tijd worden tienduizend posters op A2-formaat vervaardigd, die achter de ramen kunnen worden gehangen in Arnhem en omstreken.

Wat er precies te zien zal zijn op de posters, houden de supporters nog even geheim. De bedoeling is om later deze maand het eerste exemplaar te overhandigen aan Vitesse-aanvoerder Remko Pasveer. Daarna kan iedereen die een poster wil deze afhalen bij nog nader bekend te maken afhaalpunten. De posters zijn in principe gratis, zegt Laurens Jansen namens supportersgroep ‘Vak 112’, maar bijdragen zijn altijd welkom.

Om de saamhorigheid onder supporters nog meer te vergroten, wordt er speciaal voor de bekerfinale ook een unieke vlag gemaakt. De hoop van de achterban is dat de stad daardoor volledig geel-zwart zal kleuren.

De acties moeten Vitesse een extra boost geven in aanloop naar de eindstrijd op 18 april. Bij de wedstrijd tegen Ajax mogen zeer waarschijnlijk geen supporters van beide clubs aanwezig zijn.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: