28 april 2017 In de media

De Hertog van Vitesse aanwezig in De Kuip

Het clubsymbool van Vitesse de Hertog zal zondag tijdens de finale van de KNVB-beker AZ vs Vitesse in De Kuip aanwezig zijn en waarschijnlijk ook vliegen.
Voor de trainers Gerard en Bettine wordt dit een geweldige ervaring. "Wij weten het sinds drie weken en hebben twee keer met de Hertog in De Kuip getraind. Het stadion is mooi rond en ik verwacht dan ook een bijzondere vlucht als alles naar planning verloopt. Dat beslissen wij op het laatste moment. Het gaat uiteraard wel om het welbevinden van de adelaar."

"Wij zijn zondag drie uur voor de wedstrijd al aanwezig in Rotterdam en bereiden ons terdege voor. We kunnen ook het eigen instart muziekje van de Hertog gebruiken, daar is hij aan gewend."

"Ik ben nu al zenuwachtig. Niet alleen voor de vlucht maar ook voor de wedstrijd", aldus de Hertog-trainer maar ook groot Vitesse-supporter Van den Brink. "Het wordt tijd dat we een prijs pakken, dus we móeten dit winnen!"

De valkenier is blij met de steun van de KNVB. "Het is formeel een uitwedstrijd voor Vitesse. Het is dus bijzonder dat we als uitspelend team ons clubsymbool kunnen laten vliegen in het stadion. Een bedankje gaat dus uit naar de KNVB en tegenstander AZ."

Gerard van den Brink neemt zijn hele gezin mee naar de bekerfinale in De Kuip. "Een uniek moment voor iedereen die Vitesse-supporter is. Zij horen er dus absoluut bij".
 

Hertog camerabeelden van Arnhem
De Hertog vliegt regelmatig in stadion GelreDome met een kleine camera op de rug. In het programma Gelderland in vogelvlucht zijn unieke beelden van het Vitesse-publiek en de regio Arnhem te zien. De uitzending is zaterdag om 18.20 uurbij TV Gelderland te zien en wordt elk uur herhaald.

De Hertog is al sinds het seizoen 2008-2009 het clubsymbool van Vitesse. Hij vliegt steevast voor elke thuiswedstrijd in GelreDome een ronde over de tribunes. De Vitessenaren zijn trots op de adelaar. Zo siert hij ook de immense ingangsdeur van het Supportershome Monnikenhuize en de Supportersvereniging Vitesse gebruikt zijn afbeelding als beeldmerk.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: