18 mei 2020 In de media

De jeugd heeft de toekomst bij Vitesse

Zes Vitesse-academie spelers krijgen hun kans bij het eerste van Vitesse. Brend Leeflang, Daan Huisman, Million Manhoef, Roy Kuipers, Yassin Oukili en Richie Musaba mogen zich in de voorbereiding van het nieuwe seizoen op Papendal melden.
De nieuwe technisch directeur van Vitesse Johannes Spors zoekt naar versterking voor Vitesse. Door de coronacrisis zal de transfermarkt langzaam op gang komen. Geduld hebben maar ook op het juiste moment toeslaan wordt het devies voor deze zomer. Er zullen straks veel spelers op de markt zijn, waarvan een niet onaanzienlijk deel transfervrij.

Dat biedt vollop kansen. Vitesse-TD Spors zoekt voor het komend seizoen de balans tussen bestaande selectie spelers en jonge versterkingen. Maar Vitesse wil ook een nadrukkelijk prominentere rol voor eigen academiespelers bij de eerste selectie.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt de eigen kweek een kans. Voor Yassin Oukili en Richie Musaba is dit niet nieuw. Oukilli maakte het afgelopen seizoen zijn debuut voor Vitesse tegen FC Twente en speelde drie keer in de hoofdmacht. Musaba speelde in 2018 eenmalig in het eerste en scoorde de 6-1 tegen De Graafschap.

Maar ook Brend Leeflang, Daan Huisman, Million Manhoef en Roy Kuipers zullen deze zomer bij de Vitesse-selectie aansluiten om de voorbereiding mee te gaan maken. Diegenen die de technische staf weten te overtuigen, kunnen zich opmaken voor een seizoen op het hoogste betaalde voetbal podium.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: