20 augustus 2021 In de media

De Jonge waarschuwt voetbalfans: ‘Kan reden zijn om maatregelen aan te scherpen’

De demissionair minister van Volksgezondheid stelt dat er de afgelopen weken nog te veel misging op de tribunes bij de wedstrijden in het betaald voetbal.

De Jonge stelt dat het de aankomende weken beter zal moeten, anders worden de maatregelen weer verscherpt. De supporters moeten, ook wanneer er een doelpunt wordt gemaakt, op hun stoeltje blijven zitten. “Het moet het komende weekend beter dan het de afgelopen weekenden ging”, stelt De Jonge. “Als mensen niet gewoon blijven zitten, en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.”

De minister stelt dat het kabinet de maatregelen niet aan wil scherpen, maar het wel doet als de situatie in de stadions niet beter wordt. “Geplaceerd zitten moet wel echt geplaceerd zijn”, vervolgt hij. “Als je met z’n allen op een kluitje gaat staan is daar geen sprake van. We willen niet ingrijpen, we willen juist dat er weer genoten kan worden van mooie dingen, zoals voetbal.”

Volgens De Jonge moet het ‘samenklitten’ op de tribunes worden voorkomen. Met name in de fanatieke vakken gaat dit echter vaak mis. De Jonge, zelf een Feyenoord-supporter, was er tijdens de competitieopening van Feyenoord tegen Willem II bij in het Koning Willem II Stadion.

Zondag speel Vitesse tegen Willem II om 16:45 in het Gelredome. Kaartjes nog hier te koop!

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: