25 december 2021 In de media

De kerstwensen van de Vitesse-directeur Pascal van Wijk

Het is de ochtend na de belangrijke overwinning op PEC Zwolle, als ik naar mijn hoekkantoor op onze fraaie accommodatie op Papendal loop. Een blik naar rechts biedt uitzicht over een veld dat bedekt is met een witgrijze laag vorst. Binnen is het een oase van rust. De meeste collega’s werken thuis en de mensen die nog wel aanwezig zijn dragen mondkapjes en houden afstand. Ik hoor mezelf denken: precies datgene waar we vorig jaar rond deze tijd zo snel mogelijk vanaf hoopten te zijn, is nog steeds de realiteit.

Het was opnieuw een bijzonder jaar. Een jaar van uitersten. Van persconferenties van Mark Rutte en Hugo de Jonge, maar ook van ‘Europese’ persconferenties van Thomas Letsch. De sportieve hoogtepunten van Vitesse waren groot, maar het gemis van de supporters en sponsoren bij de wedstrijden zonder publiek misschien nog wel groter. Successen behalen, herinneringen maken en historie schrijven is speciaal, maar nog vele malen mooier als jullie erbij zijn. De vierde plek van vorig seizoen en de bekerfinale (met de hele stad geel-swert) zijn ervaringen die we met jullie willen delen. Want samen zijn wij Vitesse. Voor altijd.

2021 was een jaar van onzekerheid, coronazorgen en restricties. Maar ook van hoop. Op betere tijden, op volle stadions. En wat waren we blij. Ein-de-lijk mochten jullie weer. Voor het eerst in jaren was GelreDome zelfs compleet uitverkocht, bij de legendarische winst tegen Tottenham Hotspur. ‘This is our night’ stond er op het prachtige spandoek dat ontrold werd op de wervelende Theo Bos-tribune, die sfeervoller is dan ooit tevoren. En zo geschiedde. Het werd de avond van onze stad, onze kleuren en onze club.

De zege op de Spurs is de gouden rand om onze bijzondere eerste seizoenshelft. Eenieder met een geel-swert hert kan trots zijn. We wonnen de strijd van RSC Anderlecht om plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League, maar dat was pas het begin. Na zes memorabele duels, onvergetelijke affiches in Maribor, Londen en Rennes en elf dagen in de Europese wachtkamer was het zover: de eerste Europese overwintering in de geschiedenis van Vitesse werd bevestigd door de ‘Appeals Body’ van de UEFA. We hebben onszelf internationaal op de kaart gezet en laten zien waarom het motto ‘Believe in More’ zo goed bij Vitesse past. Tussen de Europese magie door bereikte het team van Thomas Letsch ook de volgende ronde van de beker, kleurde de Gelderse derby weer geel-swert en slaagden we erin om als nummer vier van de Eredivisie de winterstop in te gaan. We blijven volop strijden, op drie fronten.

We gaan er zonder meer van uit dat we ons in de Conference League mogen opmaken voor de tussenronde, een tweeluik met het Oostenrijkse SK Rapid Wien. Wat hopen we toch dat jullie bij de thuiswedstrijd op 24 februari aanwezig mogen zijn. We missen jullie ontzettend, elke wedstrijd weer. Maar ook als jullie er niet zijn, voelt het alsof jullie toch een beetje bij ons zijn. We voelen de steun, de betrokkenheid en de clubliefde. Daar zijn we jullie enorm dankbaar voor.

In de greep van het coronavirus staat de wereld nog steeds op zijn kop. We mogen weinig, maar moeten volhouden. We moeten er voor elkaar zijn en sterk blijven, zoals dat bij Vitessenaren past. Gesterkt door de gedachte dat we vanzelf weer samen kunnen genieten van alles wat Vitesse Vitesse maakt. Dan zien we Hertog weer vliegen en Loïs Openda weer scoren, maar zal er binnen vijf minuten ook weer als vanouds genuild worden. Want hoe lang het ook duurt, alles zal direct weer vertrouwd voelen. Dat vooruitzicht geeft ons een warm gevoel, hoe koud de dagen nu ook zijn.

Namens heel Vitesse wens ik jou fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2022. Hopelijk tot snel!

Pascal van Wijk
Algemeen directeur Vitesse

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: