21 juni 2019 In de media

De Mos: “Obispo is fantastisch aan de bal”

Vitesse heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt, zo oordeelt Aad de Mos in gesprek met Voetbal International. Eerder deze week kwam Vitesse met het bericht dat Armando Obispo op huurbasis wordt overgenomen van PSV.
De Mos, oud-trainer van zowel Vitesse als PSV, zag Obispo twee jaar geleden uitblinken op een jeugdtoernooi en vond de twintigjarige verdediger toen al beter dan gevestigde namen als Daniel Schwaab en Nicolas Isimat-Mirin, die toen het hart van de PSV-defensie vormden. Zelfs generatiegenoot Matthijs de Ligt was in zijn optiek nog niet zover.

“Hij heeft de kans niet gekregen die De Ligt bij Ajax wel heeft gekregen, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn intrinsieke kwaliteiten enorm sterk zijn. PSV zal hem zeker terughalen”, voorspelt de trainer in ruste. “Bij Vitesse kan hij leren om tegen spitsen als Klaas-Jan Huntelaar en Nicolai Jörgensen, die heel erg geslepen zijn, te spelen. Dat heeft hij in de Keuken Kampioen Divisie (als speler van Jong PSV, red.) niet kunnen leren.”

De Mos, die woonachtig is in Eindhoven en de jeugdopleiding van PSV op de voet volgt, heeft Obispo vaak genoeg zien spelen en kent derhalve zijn sterke punten. “Hij is fantastisch aan de bal. Hij kan met zijn linkerbeen een pass geven als Ronald Koeman. Dat is een groot voordeel: er zijn momenteel maar weinig centrale verdedigers die zo'n lange pass en inspeelpass als Obispo hebben. Hij heeft alleen routine en wedstrijdervaring nodig op het allerhoogste niveau. En dat krijgt hij alleen maar door te spelen en die kans heeft hij bij PSV niet gekregen.”

Obispo debuteerde in september 2016 in het betaald voetbal, in een wedstrijd van Jong PSV tegen FC Dordrecht. In het kampioensjaar 2017/18 volgde zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Mark van Bommel maakte afgelopen seizoen geen gebruik van de jonge verdediger, waardoor een huurperiode bij een andere Eredivisie-club een logische volgende stap is.

image
VI / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: