6 februari 2018 In de media

De Nedstede Groep legt leveringsbeslag op GelreDome

De Nedstede Groep van Michael van de Kuit heeft leverings beslag gelegd op het Arnhemse voetbalstadion en evenementencomplex GelreDome dat in het bezit is van de Rabo Groep. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster.
FGH Bank wil bij monde van haar woordvoerder niet zeggen waarom op het GelreDome beslag is gelegd. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat op 29 januari 2018 conservatoir beslag is gelegd op het object aan de Batavierenweg 25, 6841 HN in Arnhem. Dat zijn de exacte adresgegevens van het GelreDome-complex. Bij een conservatoir beslag kan alleen door tussenkomst van de rechter het beslag worden opgeheven. “Wij gaan daar geen enkele informatie over geven, daar voor moet u bij de beslaglegger zijn”, aldus FGH Bank in een reactie.

Bij navraag legt Michael van de Kuit, eigenaar-directeur van de Nedstede Groep in een zeer korte toelichting uit dat Nedstede Leisure Participaties na onderhandelingen een koopovereenkomst heeft gesloten met Rabo voor de overname van het GelreDome-complex: “We zijn het al over alles eens, we hebben zelfs een financieringstoezegging van Rabo. De reden van het niet willen afronden is dat er een discussie is gerezen naar aanleiding van recente berichtgeving in onder meer de Gelderlander over onder meer het onderhoud van dak en de constructie van het GelreDome . Dat is alles wat ik erover kan en wil zeggen. “

FGH Bank, sinds 2016 nu volledig opgegaan in Rabo Real Estate Finance, is sinds eind 2012 eigenaar van GelreDome na het faillissement van de vorige eigenaar Eurocommerce. Het Deventer vastgoedbedrijf Eurocommerce ging in de zomer van 2012 failliet en liet honderden miljoenen aan schulden achter bij diverse banken. In een siloconstructie werden de banken eigenaar van de Eurocommerce-panden die door hen werden gefinancierd.

Vastgoedjournaal / foto’s SV

Hoofdsponsor: