29 maart 2020 In de media

De plannen van de UEFA om alle competities tóch uit te spelen

Als het aan Aleksander Ceferin, de baas van de UEFA, ligt, zijn er 3 verschillende opties om alle stilgelegde voetbalcompetities alsnog uit te spelen.
In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica vertelt de Sloveen dat er meerdere manieren zijn om weer te kunnen voetbalen.
"Natuurlijk, het onderbreken van het voetbal symboliseert dat Europa en de wereld stilstaan. We weten niet wanneer deze pandemie ten einde komt, maar we hebben een plan A, B en zelfs een plan C", is het commentaar van Ceferin.

Scenario's
Ondanks de enorme uitbraak van het coronavirus ziet het hoofd van de UEFA een streepje licht aan het eind van de tunnel. "We zouden halverwege mei, juni of zelfs eind juni weer kunnen starten. Als dat niet lukt is het seizoen waarschijnlijk verloren. Er ligt ook een voorstel om dit seizoen aan het begin van volgend seizoen af te maken. Het nieuwe seizoen zou dan iets later moeten beginnen. We zullen zien wat de beste oplossing voor de verschillende competities is."

Geen publiek en einde competitie?
Ook is de kans groot dat er de rest van het seizoen geen supporter meer in het stadion mag zitten. "Het is lastig voor te stellen dat alles zonder publiek wordt gespeeld, maar we weten nu nog niet eens of we door kunnen gaan, met of zonder toeschouwers. Als er geen andere alternatieven zijn is het beter om de competities te beëindigen. Ik kan me niet voorstellen dat de Europese finales achter gesloten deuren worden afgewerkt."

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: