21 februari 2020 In de media

De statistiek waarmee Sturing Vitesse wil prikkelen voor bezoek PSV

Edward Sturing gebruikt in zijn voorbespreking op het thuisduel van zondag een bijzondere statistiek. De coach van de Arnhemmers weet als boegbeeld maar al te goed hoe lastig Vitesse het steevast heeft met de Eindhovenaren. De cijfers in Gelredome tegen PSV zijn belabberd.
'Er ligt voor ons een geweldige uitdaging', zo leidt Sturing op de clubwebsite zijn verhaal over die slechte balans in. 'Ik heb 22 jaar geleden gespeeld bij de opening van het Gelredome', zo refereert hij aan 25 maart 1998, de dag dat Vitesse in de spiksplinternieuwe thuisbasis met Edward Sturing als vertrouwd gezicht in de basis NAC opzij zette met 4-1.

'Maar daarna hebben we 22 jaar niet gewonnen van PSV', vervolgt Sturing, die dus goed op de hoogte is van de statistieken. 'Dit kan de eerste groep worden die daar wel in slaagt. En dat ga ik ze zo ook mooi vertellen.'

Sturing heeft het over precies 21 competitieduels in de Eredivisie. Negen keer werd het gelijk en liefst twaalf keer won PSV in Arnhem. De laatste thuiszege dateert daarom van 16 februari 1997. Vitesse, uiteraard met Sturing in de basiself, won op Nieuw-Monikkenhuize met 1-0 door een goal van Arco Jochemsen.

Sturing, die kort na de opening van het multifunctionele stadion afzwaaide bij Vitesse als speler, tast nog in het duister of hij tegen PSV kan beschikken over Riechedly Bazoer en Jay-Roy Grot. Zij waren deze week beiden ziek.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: